""

Alperenlerden seminer « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 19:38

Alperenlerden seminer

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Yozgat İl Temsilciliği tarafından “Asımın nesli” adlı seminer verildi.

Alperenlerden seminer
Son Güncelleme :

31 Ekim 2017 - 7:00

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Yozgat İl Temsilciliği tarafından “Asımın nesli” adlı seminer verildi.
Seminere Alperen Ocakları İl Başkanı Mustafa Çıtak, Alperenler ve konuşmacı olarak Emekli öğretmen, Araştırmacı-Yazar Yusuf Karakaya katıldı.
Karaya, Alperenlerle birlikte olduğu için mutlu olduğunu belirterek, “Sizin gibi genç Alperenlere bu konuyu anlatacağım için büyük heyecan duyuyorum. Rahmetli cennet mekân Mehmet Akif Ersoy; “Asım’ınnesli. diyordumya nesilmiş gerçek, İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmeyecek.” Derken burada Safahat’taki 6 bölümden biri olarak “Asım “ bölümünü, Asım’ı ise Hocazade’nin oğlu olarak ele almıştır.
Fakat bazı yazarlar “Asım’ın Nesli” derken sahabelerden Asım bin Sabit(r.a) olarak değerlendirme yaparlar. Ben de bu kanaatteyim. Çünkü Asım’ı tüm okuduğumuz zaman “Haksızlık karşısında hiçbir zaman susmayan ve ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’.” Hadis-i şerifine paralel bütün kötülükleri önlemeye çalışan bir insan olarak tanıtmaya çalışılıyor. Yani merhum Akif’in burada Asım bin Sabit(r.a)i kastettiği inancındayım.”dedi.
CEHALET VE KİBİR DÜŞMANDIR
Alperen Ocaklarının iki düşmanı olduğunu bunlardan biricinin cehalet diğerinin ise kibir olduğunuVurgulayan Karakaya, “Bizim Alperen Ocakları gibi ulvi bir vakfımız var. Alperen Ocakları’nın iki tane düşmanı var; biri cehalet diğeri ise kibirdir.
Ben Alperen Ocakları’nagidiyorum diyen gencin örnek teşkil etmesi gerekiyor. Örnek teşkil eder ve gönüllere hitap ederse gönülleri kazanır. Bu yüzden Peygamber Efendimizin(sav) önem verdiği gençliğin iyi yetişmesi gerekir. Arşın gölgesinden faydalanacak olan sınıf Allah ve Resulünün yolundan giden gençliktir. İşte bu gençlik Asım’ın gençliğidir.”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.