""

Altın’dan esnaflara Kurban Bayramı uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 12:07

Altın’dan esnaflara Kurban Bayramı uyarısı

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Altın’dan esnaflara  Kurban Bayramı uyarısı
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2017 - 7:00

Altın, “Bayramlar toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, dostluk ve kardeşlik duygu ve hislerinin güçlendiği ve insan olmanın güzelliğinin daha yoğun hissedildiği çok özel günlerdir. Toplumsal, sosyal, kültürel ve dini yaşantımızın vazgeçilmez unsurlarından olan ve halkımızı birbirine yakınlaştıran, sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bayramlarda dargınlıkları, acıları unutarak sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendirmeliyiz. Bizler gelenek ve göreneklerine bağlı bir toplumun üyeleriyiz.
Bu yüzden mağdur olanları koruyarak, yardıma muhtaç olanlara yardım ederek, birbirimize destek olup acılarımızı azaltarak, mutluluklarımızı, aşımızı paylaşarak yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz” dedi.
“Hem alıcı hem de satıcı dikkatli olmalı”
Altın, vatandaşları ve esnafları uyararak başta sahte para olmak üzere hırsızlık, dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşıda uyardı. Bayram nedeniyle esnaflarda hareketlilik yaşanmasından dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Altın, esnaflara bazı tavsiyelerde bulunarak ,tüketicilerin daha rahat bir şekilde alışveriş yapmaları konusunda vatandaşlara yardımcı olmalarını, güler yüz göstermelerini, müşteri memnuniyetine önem vermelerini tavsiye etti.
Esnafların işyerlerinde yüklü miktarda para bulundurmamalarını da hatırlatan Altın, işyerlerine alışveriş bahanesi ile gelen ve şüpheli davranışlar sergileyen şahıslara dikkat edilmesini çarşılarda, pazarlarda yankesicilik, dolandırıcılık ve sahte para olaylarına karşı uyanık olunmasını, şüpheli görülen vatandaşlar polis imdat hattını arayarak bilgi verilmesini önerdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.