""

Altunok: Kadınlar eğitim alanında ikinci planda bırakılıyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:51

Altunok: Kadınlar eğitim alanında ikinci planda bırakılıyor

AK Parti Yozgat Kadın Kolları İl Başkanı İhsaniye Altunok, İş ve çalışma hayatında kadınlara yönelik ayrımcılık yapıldığını belirterek, kadınların eğitim-öğretim alanında ikinci planda bırakıldığını söyledi.

Altunok: Kadınlar eğitim alanında  ikinci planda bırakılıyor
Son Güncelleme :

06 Aralık 2016 - 7:00

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı İhsaniye Altunok, Kadın Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada kadınların önemine değindi. Altunok, şunları kaydetti: “5 Aralık 1934 yılında “Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı” verilmesini kabul eden yasa ile bu tarih ‘Kadın Hakları Günü’ olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Kadın hakları; sosyal, kültürel, ekonomik, siyasal ve yasal hakların bütününe dair erklerle eşit haklara sahip olmaktır. Günümüzde bu eşitliği bütünüyle hayata geçirememiş olduğumuz artan kadın cinayetleri ve kadına karşı artan şiddetle açıkça ortadadır.Dünyada her 3 kadından 1’i aile içi şiddete maruz kalıyor, gelişmekte olan ülkelerde halen töre ve namus cinayetleri işleniyor. İş ve çalışma hayatında kadınlara yönelik ayrımcılık yapılıyor. Kadınlar eğitim-öğretim alanında ikinci planda bırakılıyor.
Hukuk alanında da kadınlara yönelik ayrımcılık yapılıyor.”dedi.
Dünyanın birçok yerinde kadınlara eş seçme, evlilik, boşanma gibi medeni hakların tanınmadığını vurgulayan Altunok, “ Türkiye’de kadınlar 20 Mart 1930’ da belediye seçimlerinde seçme hakkı kazandı. 1933 yılında Köy Kanunu’nda muhtar seçme ve köy heyetine seçilme hakkı düzenlendi.
Milletvekili seçimlerinde seçme ve seçilme hakkına ise 5 Aralık1934’te yapılan anayasa değişikliğiyle kavuştular. 8 Şubat 1935’de ilk defa meclis seçimlerine katılan Türk kadınları mecliste 18 sandalye elde ettiler.Sonuç olarak demokrasiyle yönetilen ve sosyal hukuk devleti olan her ülke; kadın haklarının korunması önündeki engelleri kaldırmakla yükümlüdür. Kadın Haklarına saygı göstermek sadece yasalarla güvence altına alınmaz.Toplumların temel insan hak ve hürriyetleri ile ilgili problem yaşamamsı için çalışmaların yoğunlaştırılması lazımdır. Ve en önemlisi kadınlarımızın bilinçlendirilmesi lazımdır.
Tüm kadınlarımızın kadın hakları gününü kutlar kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin olmadığı bir toplumsal düzenin oluşmasını dilerim.”açıklamasında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.