""

Arkeolojik yüzey araştırma çalışması başladı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:45

Arkeolojik yüzey araştırma çalışması başladı

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından Yozgat ve ilçelerinde ‘‘Klasik Dönem, Roma Dönemi ve Bizans Dönemlerinin’’ yüzey araştırmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Arkeolojik yüzey araştırma çalışması başladı
Son Güncelleme :

15 Haziran 2017 - 7:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izni ile başlatılan çalışmalar, üniversitemiz Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hacer Sancaktar başkanlığında Yozgat Arkeoloji Müzesi uzmanlarından Büşra Özkaynar denetiminde, Bozok Üniversitesi ve farklı üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bozok Ünivresitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacer Sancaktar, Yozgat ili’nin tarihsel olarak Prehistorik Dönem’den Cumhuriyet Dönemi’ne kadar kesintisiz olarak yerleşim gördüğü bilinmesine karşın, sistemli bir çalışmayla araştırılmadığını söyledi. Yapılacak araştırmanın 5 yıl sürmesinin planlandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Bayraktar, yüzey araştırması sonucu Yozgat ili ve ilçelerindeki taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının yerinde belgeleneceğini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.