""

 ASALETLER VE VEKALETLER… « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 12:34

 ASALETLER VE VEKALETLER…

 ASALETLER VE VEKALETLER…
Son Güncelleme :

24 Ekim 2017 - 9:38

 

Anlatmak istediğimi daha baştan anladığınızı tahmin ettiğimi bilmenizi isterim.

Fakat ben yine de konuya biraz detay katıp, sohbeti sürdürmekten yanayım…

Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere…

İl genelinde önemli sayılan birçok Kurum asaletle değil maalesef vekâletle yönetiliyor…

* * * *

Aynı konu daha önce de birçok kez gündeme gelmiştir. Fakat her ne hikmetse sorunu çözmek bir tarafa gelinen noktaya baktığımızda arttığını görüyoruz.

Bugün biri gerçekten vekâletle yönetilen diğeri de çok başlılıkla bilinen Kurumdan bahsedeceğim…

Bir Kurum düşünün ki; yapılan doğru hiçbir iş yok. Kurumun en başındakiler, kendi adamları için bir şey icat ederek makam sahibi yaptılar.

* * * *

Bugün aynı Kurum denk makamlar yüzünden bir değil, iki değil, tam üç başlı olup çıktı. Şimdi bir süreden beri yapılan çalışmaları takip ettiğim kadarıyla görünen O ki; yeniden başa dönülmek için uğraş veriliyor.

Bu Kurum bazı kurumlar gibi sıradan bir kurum değil, en küçük bir hata ya da yapılan basit bir yanlış direkt olarak insan hayatını etkilemektedir.

* * * *

Fakat hakkı teslim etmek adına şunu da söylemeliyim ki, Kurum bünyesinde yaklaşık bir yıl önce alelacele açıldığı için yanlış ya da yapılan hatalı işler yüzünden şikâyetler devam etse de iyi hizmetler de yapılmaya çalışılıyor.

Diğer bir Kurum ise, insanın hayatta kaldığı sürece iyi ya da kötü öğrendiği her şeyi borçlu olduğu bir Kurumdur. Burası da kimi zaman asalet ile kimi zaman şuan olduğu gibi vekâlet ile yönetilmeye çalışıldı.

Dolayısıyla uzunca zamandır vekâlet ile yönetilen bu kurum yeni öğrendiğim kadarıyla son dakika bir gelişme olmazsa artık asalet ile yönetilecek.

* * * *

Bu Kurumun başına hemen herkesin yakından tanıdığı bir hemşerimiz asaleten atandı. Yozgat’ın en büyük ilçesi olan Sorgun’da daha önce yaptığı güzel çalışmalardan dolayı mükâfat olarak Çankırı İl’ine Müdür tayin edilmişti.

Burada 3 yıl görev yaptıktan sonra Yozgat’a tayin edildi. Bu Yozgat adına iyi bir gelişmedir.  Burada konuyu toparlayacak olursak, ne pahasına olursa olsun Kurumların tek başlı ve asaletin yönetilmesinden yana olduğumu belirtmeliyim.

* * * *

Bilirsiniz güzel bir söz vardır “En kötü karar, kararsızlıktan iyidir” yani bir Kurumun çok başlılıkla yönetilmesi ya da karar mevkiindeki kişinin yetkisiz olması kadar sıkıntılı bir durum olamaz. Dikkat ederseniz Yozgat’ta birçok sorunun kaynağında anlattığım sebepler bulunmaktadır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.