""

Aşı olmak değil, bahaneler öldürür « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 09:05

Aşı olmak değil, bahaneler öldürür

Aşı olmak değil, bahaneler öldürür
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2021 - 17:19

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17-23 Temmuz tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı.

Buna göre Türkiye genelinde son bir haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini paylaşan Bakan Koca, “ Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım” dedi

İnsidans haritasının güncel haline bakıldığında Yozgat’ta her 100 bin kişi de görülen koronavisrüs vakaları sayısı 44,43 olarak görülmektedir.

Dolayısı ile aynı haritada yer alan çevre İllerin durumuna baktığımızda bizden daha iyi durumda olan İller olduğu gibi vaka sayısı oranı yüksek çıkan illerde vardır.

Bu duruma genel olarak baktığımızda ise, her yerde vaka sayılarının günden güne artmaya devam ettiği görülüyor.

* * * *

Peki, Yozgat’ta son durum nedir, hepimizi bekleyen bir tehlike var mı, yok mu?

İşte bu sorunun cevabını İlimiz Valisi Ziya Polat verdi; “Yozgat’ımız maalesef aşı oranlarında düşük seyrediyor bölgemizin aşı oranı en düşük illerinden biriyiz. Vaka sayıları yavaş yavaş yükselmeye başlıyor. Bizler tedbirlerimizi elden bırakırsak yükselecek gibi gözüküyor. Aşılanma bu işte en büyük çare, aşı olmamız gerekiyor. Aşı ekiplerimiz 7/24 sahada. Toplantılarımızı yaptık nasıl nerede bir sıkıntımız var ise tüm arkadaşlarımız tekrar sahaya inecekler. Vatandaşlarımızla bire bir görüşüp ikna etmeye çalışacaklar. Aşıya karşı bir sanki olumsuz algı var. Tüm hemşerilerimden rica ediyorum, sayılarımız yükselirse tekrar eski günlere dönmek istemediğimizi hepimiz biliyoruz” dedi.

Vali Polat, yapmış olduğu açıklamada önemli bir hususu daha şu sözlerle hatırlattı; “Gurbetçi vatandaşlarımız burada, esnafımız şuan iyi durumda. Vatandaşlarımızın aşılarını olmalarını istiyorum. Maske, mesafe ve hijyen tedbirleri devam edecek. Ancak aşılamada bir sıkıntımız var, biz tekrar sahada maske denetimlerini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ama aşılanma oranlarının yükselmesinde tüm hemşerilerimizden destek istiyoruz

* * * *

Öncelikle şunu ifade edeyim; bu bağlamda başkaca sorunlarla nasıl ki yaşamayı öğrendiysek, toplum olarak bununla da yaşamayı öğrenmemiz şarttır. Ancak birey olarak hepimizin üzerine düşen bir takım sorumluluklar olduğunu unutmamalıyız.

Bu durumda toplumla iç içe yaşamanın kurallarına sonuna kadar uymakla mükellef olduğumuz gibi bu kuralları yerine getirmek ve uymak aynı zamanda insanlık görevlerimizin başında gelmektedir.

Ancak Yozgat’ta Cadde ve sokaklar başta olmak üzere bireyler olarak etrafımıza baktığımızda sanki ortada hiçbir sorun kalmamış gibi, her şey bitmiş, eski günlere dönüş sürecinin hızla devam ettiği bir durum söz konusudur.

Hâlbuki hiçbir şeyin bitmediği, salgın ve vaka sayılarında yeniden artışlar yaşandığını günlük çıkan haberlerden herkes pekâlâ bilmektedir.

Dolayısı ile önce kendi sağlımızı düşünmeliyiz sonra çevremizi düşünmeliyiz, bu soruna karşı vermeye devam ettiğimiz mücadeleyi kazanmanın birinci kuralı aşılarımızı olmak, maske ve mesafe kurallarını yerine getirmektir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.