""

ASO Mu Bizi, Biz Mi ASO’yu Oyalıyoruz!!! « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:12

ASO Mu Bizi, Biz Mi ASO’yu Oyalıyoruz!!!

ASO Mu Bizi, Biz Mi ASO’yu Oyalıyoruz!!!
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2022 - 17:33

Tarihler 22-23 Şubat’ı gösterdiğinde Yozgat gazetelerinde bir haber yer aldı.

Yatırımcı çıkarması yakında”. Haber içeriğinde “Yozgat’ın ekonomik açıdan gelişmesi, istihdamın arttırılması, yerli ve yabancı yatırımcıların kente getirilmesi için göreve geldiği günden itibaren çok ciddi çalışmaların yapılmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu konudaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu. Oktay’ın kendisi de Yozgatlı olan Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir’le yaptığı görüşme sonrasında  Yozgat’a gelecek olan ASO Yönetim kurulu üyeleri ve yatırımcıların, Yozgat Bozok OSB’de ve sonrasında tüm Yozgat genelinde yatırım imkânlarını görme imkanı bulacakları ziyaretlerin önemli yatırımları beraberinde getirmesine kesin gözüyle bakılıyor.”denilmektedir.

Yukarıdaki haber üzerine gazetemizde Bekir Çaylak Bey “Gözlerimiz Yollarda, Yatırımcı Bekliyoruz” ve ben “Hatırla Yatırım Yapılmaz” köşe yazılarını kaleme almıştık. Bu gelişmelerin ardından Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, Belediye Başkanı Celal Köse ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer,  Mart ayı başında Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’i makamında ziyaret ederek ASO’ya üye iş insanlarının Yozgat’a yapacağı iş seyahati planını konuşmak üzere ziyarette bulundular.

Bugün 23 Mayıs, konu 3 ay önce gündeme gelmiş ve son ziyaretten bu tarafa da 73 günlük bir zaman dilimini geride bırakmışız.

Bu zaman zarfında, ziyaret gerçekleşmemiştir. Bunu bir tarafa bırakalım. Böylesine önemli, kapsamlı bir ziyaretin planlanması dahi bundan daha uzun bir zaman alabilir.

Ancak, merak edilen şudur;

-Bu ziyaret gerçekten yapılacak mıdır?

-Bu ziyarete dair bir planlama var mıdır? Varsa bu ziyareti Yozgat’ta hangi kurum planlamaktadır, paydaşları hangi kurumlardır?

-Yozgatlı yöneticiler, ASO Başkanı ile ne görüşmüşlerdir, program ne zaman ve nasıl gerçekleşecektir, organizasyonun yapısı ve niteliği, katılımcılar, çalışılacak alanlar, ikili görüşmeler nasıl olacaktır?

-Gerek ASO gerekse yerel yöneticilerimiz yapılan açıklama ve ziyaretlerin ötesinde bir çalışma içerisine girmişler midir?

Yoksa köşe yazılarımızda belirttiğimiz endişelerimiz mi gerçekleşmektedir?

Neydi o endişelerimiz;

“Diyelim ki önümüzdeki günlerde Ankara Sanayi Odası üyeleri beraberinde yatırım yapmayı planlayan bir heyetle Yozgat’a geldiler. Yozgat’ın bu konuda bir planı ya da bir yol haritası var mı? Şimdiye kadar olduğu gibi yine klasik bir gezi, inceleme, termal kaplıca ziyaretleri şeklinde bir program mı olacak!?”

İş adamları, STK’lar ve yerel yöneticilerimiz devlet yönetiminden gelen talebe karşılık talebin sahibini memnun edecek, kamuoyuna yatırım için ciddi çalışmalar yapılıyor görüntüsü verecek, dar alanda kısa paslaşmalar yaparak; konunun özüne girmek yerine etrafında dolaşmayı mı seçmişlerdir?

ASO ziyarette ve yatırımda ciddi iken; Yozgatlı yöneticiler Fuat Bey’den gelen talimata karşılık küçük bir ziyaretle yetinip; Yozgat için yatırımcı ziyaretini sahiplenmeme, ciddiyetini fark etmeme durumu mu yaşamaktadırlar?

Yozgatlı yöneticilerimiz bilinçli bir şekilde konuyu gündemlerine aldıkları ve çalışmalar yaptıkları halde ASO tarafından oyalanmakta mıdırlar?

Bu hatırlatmayı yapmaktaki maksadımız, Yozgat için önemli olan bu ziyareti gündemde tutarak gerçekleşmesini hızlandırmak, varsa kurumlarımızda bir atalet yeniden motive edebilmek ve Fuat Oktay Bey’in açtığı bu yolu Yozgat için kazanımlarla nihayetlendirmek içindir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.