""

‘Aşure paylaşmaktır’ « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 21:02

‘Aşure paylaşmaktır’

Kadışehri Belediyesi tarafından Muharrem ayı ve Aşure günü dolayısıyla Cuma namazı çıkışı vatandaşlara aşure ikramında bulundu.Belediye Başkanı İrfan Akın, yaptığı açıklamada; “Aşure paylaşmaktır, bolluktur, kardeşlikte ve paylaşmak ise berekettir” dedi.

‘Aşure paylaşmaktır’
Son Güncelleme :

12 Ağustos 2022 - 17:57

Başkan Akın, “Öncelikle vatandaşlarımızın Muharrem Ayı mübarek olsun. Muharrem Ayı tarihte birçok olayın yaşandığı ve birçok peygamberin mucizelerinin gerçekleştiği bir ay. Aynı zamanda Muharrem Ayının hüzünlü tarafı var. Bunlardan en bilineni Kerbela olayı, Hazreti Hüseyin Efendimizin ve arkadaşlarının şehit edilmesi, her zaman yüreğimizi dağlayan bu olayı, acıyla hatırlıyoruz. Özellikle Muharrem Ayı’nın 10’u aşure günü ilçemizde gelenek olarak aşure dediğimiz bu güzel tatlıyı yapar ve komşularıyla paylaşır. Bu çok güzel bir adettir. Kadışehri Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden buyana yıllardır devam ettiğimiz aşure geleneğimizi sürdürüyoruz. İçerisinde 17 çeşit malzeme olan aşuremizi hijyenik ortamda pişirip vatandaşımıza ilçemizin değişik noktalarında ikram ediyoruz. Aşure demek bolluk, bereket ve kardeşlik demek. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin” diye konuştu. Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.