""

Atalay, kırmızı et tüketiminde ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 04:12

Atalay, kırmızı et tüketiminde ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyor

Yozgat’ta besicilik işiyle uğraşan ve kendi imkanlarıyla kurduğu büyükbaş hayvan tesisine devlet desteğiyle 100’e yakın Şarole cinsi dişi damızlık hayvan alan Selahattin Atalay, üretimi artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyor.

Atalay, kırmızı et tüketiminde ülke  ekonomisine katkıda bulunmak istiyor
Son Güncelleme :

13 Şubat 2018 - 7:00

Yozgat’ın Yerköy İlçesi Arifoğlu Köyü mevkiinde kurduğu bin adet kapasiteli tesiste besicilik işiyle uğraşan 33 yaşındaki girişimci Selahattin Atalay, hayvan başına devletten aldığı yüzde 30 hibe ile tesisine aldığı 100 kadar Şarole cinsi dişi hayvan alarak damızlık üretime geçtiğini söyledi. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve kaliteli ırk üretmek için damızlık üretimine geçtiklerini anlatan Atalay, 2018 yılında üretim kapasitelerini yüzde 500’e çıkarmak istediklerini ifade etti.
Ayrıca çiftliğinde 500 adet Simental, Şarole ve Limuzin cinsi besilik büyükbaş hayvanında olduğunu aktaran Atalay, “Yozgat’ın Yerköy ilçesine kurduğumuz bin başlık kapalı ve açık tesisimizde ilk önce besi tesisi olarak müracaat ettik. Ülke ekonomine katkıda bulunalım diye. Sonradanda Yozgat’ta bir ilki Sarole cinsi dişi damızlık üretimine geçtik. Sadece bunlardan damızlık alalım, buzağı büyütelim kaliteli ırk üretelim istedik. Yozgat’ta bir ilk bu. Şarole ister istemez etçil bir ırk olduğundan dolayı süt üretimi yapmayacağımız için Şarole dişisine karar verdik o yüzden de memnunuz. Yaklaşık 100’e yakın Şarole dişimiz var. Devlet teşvikli yüzde 30 hibeli aldık. Onu da tüm vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz. İnşallah 2018 yılında devlet teşviki ile birlikte biz bu kapasiteyi üretimde yüzde 500’e çıkaracağız. Şu an yaklaşık çiftliğimizde 600’e yakın hayvanımız var. Bunun yüz tanesi üretim amaçlı 500 tanesi de besi olaraktan devam ettiriyoruz” dedi.
Yozgat’ın tarım ve hayvancılık konusunda önde geldiğini de söyleyen Atalay, bütün yatırımcılara devlet desteğinden yararlanarak besicilikle ilgilenmelerini tavsiye ettiğini de söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.