""

ATV’LERİN ÇIKARTTIĞI GAZ ÇAMLIĞA ZARAR VERMEZ Mİ? « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 13:00

ATV’LERİN ÇIKARTTIĞI GAZ ÇAMLIĞA ZARAR VERMEZ Mİ?

ATV’LERİN ÇIKARTTIĞI GAZ ÇAMLIĞA ZARAR VERMEZ Mİ?
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2017 - 7:00

Çamlık için son dönemlerde yapılan her şey çok güzel olmuş ama şu ATV denen motorlu araçlarla yapılan gezinti ya da tur atma olayı biraz kafamı karıştırıyor.

Yetkililerin bu konuyu bir kez daha gözden geçirmesi ve araştırma yapılmadan Çamlık içinde ATV araçlarla gezinti yapılmaması gerekiyor.

Çünkü bu araçlar çok gaz tüketiyor, motor gücü nedir, çekiş derecesi ne kadardır bilemiyorum ama dağ tepe zorlanmadan gezinti aracı olarak kullanıldığına göre yakıt miktarı küçümsenmeyecek bir nokta da olduğunu düşünüyorum.

Konuya direkt giriş yaptığımın farkındayım. Bilindiği üzere birçok alanda olduğu gibi Çamlık içinde de birçok mekana sahip çıkılmadığı için ne yemek yiyecek bir lokanta ne de oturup keyifle çay içecek mekan kalmadı.

Fakat sorunu çözmek için Belediye kısa bir süre önce bu işe el attı, eskiden restaurant olarak kullanılan daha sonra atıl bırakılan mekânı restore ederek vatandaşın hizmetine sundu.

Her ne kadar hizmet noktasında bir takım eksik ve noksanlıklar olsa da dediğim gibi her şey güzel olmuş ama tekrar söylüyorum şu ATV araçları mevzusu kafama takıldı.

Çünkü Çamlık önemli bir bitki örtüsüne sahip yer. Şöyle ki; 1982 yılında yapılan bir araştırmada 500 civarında karaçam türü yanı Kafkas Çamı bulunmaktadır. Çamlıkta buluna bu tür halen tohum verdiği bilinmektedir. Ayrıca Çamlıkta 40’ın üzerinde familya ve 150 cins içinde toplam 200’den fazla önemli bitki türleri bulunmaktadır.

Bunların içinde 30 civarında endemik tür olduğu, bu nedenle de botanik turizm potansiyeline sahip olduğu kaydedilmektedir.

Ayrıca çok sayıda hayvan türü bulunmaktadır. Kimileri Şah kartal olarak bilir, kimleri Beyaz kartal olarak bilir, bu tür çok sayıda hayvan türü var olmaktadır Yozgat Çamlığında.

Çamlık için önemli hikâyeler anlatıldığını bilirsiniz. Bunları aslı var ya da yok, bu konulara girmek niyetinde değilim.

Fakat hizmet sektörü her yerde olduğu gibi Belediye tarafından işletmeye açılan bu güzelim mekânda da sıkıntı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Yetkili arkadaşlar yeni olduğu için biraz idare edilmesinden yana tavırlılar ama bir iş nasıl başlarsa öyle de devam ettiği çok defa kanıtlanmıştır.

Güzel davranış, tatlı dil ve güler yüzlü olmak istisnasız bütün mekânlara hiçbir şey kaybettirmediği gibi çok şey kazandırdığını biliyorum.

Hülasa konuyu toparlayacak olursak, ATV konusunun ciddi şekilde araştırılmasını teklif ediyorum. Ayrıca verilen hizmetlerin kalitesinin biraz daha artırılmasında fayda vardır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.