""

Av Sezonu 20 Ağustos’ta başlayacak « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:17

Av Sezonu 20 Ağustos’ta başlayacak

Sarıkaya Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Yaser Demirkazık; 2022-2023 av sezonunun 20 Ağustos 2022 Cumartesi günü başlayacağını söyledi.

Av Sezonu 20 Ağustos’ta başlayacak
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2022 - 14:25

Sarıkaya Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Yaser Demirkazık; 2022-2023 av sezonunun 20 Ağustos 2022 Cumartesi günü başlayacağını söyledi.

Sarıkaya Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Yaser Demirkazık; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada av hayvanları hakkında bilgilerin verildiğini belirtti.

Demirkazık, “Merkez Av Komisyonu tarafından; avın açılış ve kapanış tarihleri, avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitleri, avlanma günlerini, avlanmasının yasak olduğu avlaklar ile sahaları, av dönüşünde avcıların taşıyacakları av hayvanlarının miktarları, devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları, avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özellikleri ile mücadele amaçlı avlanma usulünün belirlendiğini ifade etti.

Demirkazık, “Buna göre avlanma; tüm bölgelerde 20 Ağustos 2022 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı başlayacak. Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecek. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de gerçekleştirilebilecek. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için avcılık belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini il şube müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekir.”dedi. Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.