Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AYM, ek vergi iptal başvurusu için son kararını verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması ve bölgenin yeniden inşası amacıyla getirilen ‘bir defaya mahsus ek vergi’ düzenlemesinin iptal talebini reddetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelerin acil ihtiyaçlarının

7440 sayılı kanunla 2002 hesap dönemine ilişkin bir defaya mahsus olmak üzere yüzde 10 ek kurumlar vergisi alınmasını öngören düzenleme, AYM tarafından incelenmişti. Ek vergi, çeşitli istisnalardan yararlanan mükelleflere yararlandıkları istisna tutarının yüzde 5’i kadar uygulanmıştı.
AYM, gerekçeli kararında, deprem gibi olağanüstü olayların yaşandığı dönemde oluşan ekonomik kayıpların telafisi amacıyla -ölçülü olmak kaydıyla- ek vergilerin öngörülmesinin, mali güce göre vergilendirme ve vergi yükünün adaletli dağılımı ilkelerine aykırı olmadığına yönelik geçmiş kararları hatırlattı. Bu nedenle, iptal başvurusunun reddedildiğine karar verildi.
Kararda, 1999 depremi ardından getirilen ek vergiye yönelik iptal başvurusunun da reddedildiği bilgisi yer aldı./Haber Merkezi

Reklamı Geç