""

“Ayrımcılığa sebep olacak semboller değil” « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 07:48

“Ayrımcılığa sebep olacak semboller değil”

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, Gurbetçiler Şöleni yeni adıyla Sorgun Festivali (Sorfest) te piar çalışmaları arasında 1. Sorfest anısına Atatürk Bulvarı girişine festival süresince sergilenmek üzere yerleştirilen iki adet maketin ayrımcılığa ve ötekileştirilmeye sebep olacak semboller olmadığını söyledi.

“Ayrımcılığa sebep olacak semboller değil”
Son Güncelleme :

12 Ağustos 2022 - 18:08

Sorgun Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, Gurbetçiler Şöleni yeni adıyla Sorgun Festivali (Sorfest) te piar çalışmaları arasında 1. Sorfest anısına Atatürk Bulvarı girişine festival süresince sergilenmek üzere yerleştirilen iki adet maketin ayrımcılığa ve ötekileştirilmeye sebep olacak semboller olmadığını söyledi.
Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı’nın Sorgun’a sunduğu hizmetlere katkısına bir jest olarak ve ülkenin bağımsızlığına kast etmek isteyenlere anlamlı bir mesaj olarak kullandıkları maketleri yaygara ve fitne aracı olarak kullanmak isteyen güruhu dikkate bile almadıklarını ifade etti.
Başkan Ekinci, şunları kaydetti: “On bir yıldır “Gurbetçilerin Şöleni” olarak belediyemiz tarafından yürütülen etkinliklerin bu yıl “Sorfest” adıyla, daha profesyonel bir şekilde ve daha geniş kitlelere ulaşılarak yapılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda birtakım etkinlikler yürütülürken, topluma mal olmuş pek çok sanatçının iştiraki ilçemize misafir akışı sağlayacak ve şehrimizin tanıtımına imkân oluşturacaktır. Bu bakımdan yapılan tanıtım ve Piar çalışmaları arasında 1. Sorfest anısına iki adet maket Atatürk Bulvarı girişine festival süresince sergilenmek üzere geçici olarak yerleştirilmiştir. Bu maketler festivalin bitimi ile beraber Tabiat Parkı’na 1. Sorfest anısına kalıcı olarak yerleştirilecektir. Maketlerden boşalan yerlere ise Türklüğü ve bağımsızlığımızı temsilen daha önce planlandığı gibi iki adet dev Türk Bayrağı yerleştirilecektir.
Bilinmesini İsteriz ki; bu maketler ayrımcılığa veya ötekileştirmeye sebep olacak semboller değildir.”
TÜRKLÜĞÜ VE HÜRRİYETİ TEMSİLEN KULLANILAN NİŞANEDİR
“Bozkurt işareti mensubu olmaktan gurur duyduğum Ülkücü Hareket ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Türlüğü ve hürriyeti temsilen kullanılan nişanedir.” diyen Başkan Ekinci,
“Rabia Selamı ise Cumhur Başkanımız tarafından kullanılan Tek Devlet, Tek Millet, Tek Vatan ve Tek Bayrak olarak tarif edilip tanımlanan hürriyet nişanesidir. Cumhur İttifakı’nın Sorgunumuza sunduğumuz hizmetlere katkısına bir jest olarak ve ülkemizin bağımsızlığına abanmak isteyenlere anlamlı bir mesaj olarak kullandığımız maketleri yaygara ve fitne aracı olarak kullanmak isteyen güruhu dikkate bile almıyoruz. Bu fitneci güruhun çalışmalarımıza gölge düşüremeyeceğinden her zamanki gibi elleri boş döneceğinden eminiz. (Fitne çıkacağı endişesiyle bizi uyaran, yanlış anlaşılacağı izlenimi ile bizi eleştiren iyi niyetli yaklaşımları tenzih ederiz) Bu vesile ile Cumhur İttifakı’nın istikametine bağlılığımızı bir kere daha tekrar ediyor, bu tutumumuzun görevimizde adaletsizlik sonucu doğuracak bir yaklaşım oluşturmayacağını temin ediyoruz.” ifadelerini kullandı. / Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.