""

Bahadınlı kadınlar kurdukları dernekte üretime yönelecek « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:52

Bahadınlı kadınlar kurdukları dernekte üretime yönelecek

Bahadın’lı kadınlar bir araya gelerek kurdukları dernekte yöresel ürünlerle üretime yönelecek.Yöresel ürünler, Bahadın merkezli olarak organik şekilde hem üretilecek hem de daha sağlıklı bir şekilde damaklarda tat olmaya dönüşecek. Bahadınlı halk bilimcisi Serpil Atakul Çıtak, beraberindeki yedi kadın üye ile birlikte yola çıkarak, dernek kurdu.

Bahadınlı kadınlar kurdukları  dernekte üretime yönelecek
Son Güncelleme :

06 Aralık 2017 - 7:00

Halk bilimi uzmanı alanında eğitim alan ancak serbest ticaretle uğraşan Serpil Atakul Çıtak merkezi Sorgun ilçesinin Bahadın kasabasında olmak üzere “Bahadın Kadıneli Derneği”ni kurdu.
Kurucu başkanlığını Serpil Atakul Çıtak’ın yaptığı derneğin kurucuları Songül Turan Şahin, Pervin Koç, Namiye Tunç, Pelin eser, Selda Ayyıldız, Salihe Akyol ve Yosma Özcan’dan oluşuyor.
Kurucularının tamamı bayanlardan oluşan derneğin amaçları arasında yöresel ürünler ve yöresel damak tadı yer alıyor. Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu’yu ziyaret eden dernek başkanı Serpil Atakul Çıtak amaçlarının “Yörede kaybolmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin üretimi, tanıtımı, sergilenmesi ve sunumuyla birlikte üretilen bu ürünlerin yeni beslenme ürünleriyle harmanlanıp modern hayata ve yeni beslenme alışkanlıklarına uygulama ve sağlıklı bir nesil yetiştirme” olduğunu söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Yurtlu ise “Beslenmenin mutfağında bulunan kadınların, bu alanda kurumsallaşarak, sağlıklı neslin yetişmesi ve yetiştirilmesi konusunda maharetlerini ortaya koyup sergilemesi tabii ki sevindiricidir. Özellikle ar-ge alanında yapılacak çalışmalar, yöre mutfağının baştacı iken unutulmaya yüztutan yöresel yemek ve damak tadı unsurunun yeniden sofralara kazandırılması önemlidir” diyerek çalışmalarında başarılar diledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.