""

BAHARDA KIŞI YAŞIYORUZ « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:38

BAHARDA KIŞI YAŞIYORUZ

BAHARDA KIŞI  YAŞIYORUZ
Son Güncelleme :

15 Nisan 2017 - 11:28

Yozgat’ın tozunda, toprağında, çamurunda yaşayan ve belli bir yaşa gelen bizler, şimdi baharın gelmesiyle mutluluk yaşıyoruz.
Bu mutluluğun sebebi biliriz ki, Bahar ayları Yozgat’ta ayrı bir güzeldir. Gerçi her yörenin kendine göre bir güzelliği olduğunu burada söylemeden geçmez olmaz. Ağaçlar çiçek açar, her yer yemyeşil olur.
Sizi bilmem ama bu yıl kış Yozgat’ta biraz sert geçti, şimdi biraz soğuk olsa da, yaza az kaldığını biliyorum.
Son günlerde hemen her gün sabah ilk işim odanın perdesini kaldırıp camdan dışarı bakmaktır. Dedim ya baharın ardı yazdır, hava güneşli mi, değil mi?
Dün, evvelsi gün hava sürekli kapalı, güneş yüzünü göstermemek için ısrar ediyor. Bu kış ilk defa birden fazla grip oldum.
Grip hastalığını bilirsiniz, ciddi bir tedavi olmadan atlatmak mümkün olmuyor, bu hastalığa her yakalandığımda bir sürü ilaç tüketirim, hastalık geçmez, sonra karışık bir serum tedavisi ile ancak kurtulurum.
Söz kıştan açıldığına göre devam edelim, her kış mevsiminde olduğu gibi bu kış mevsimi de insanlara biraz yük getirmeye devam ediyor.
Isınmaya harcanan paralar özellikle bütçesi zayıf olanları olumsuz yönde etkilediğini tahmin etmek zor değildir. Ama Yozgat’ta doğalgazın kullanılmaya başlanmasıyla birlikte havamız eskisi gibi kirli değil.
Bu arada maddi durumu iyi olmadığı için odun-kömür yakan, ya da ne bulursa yakmak durumunda kalan vatandaşlarımızın yaşadığı bazı mahallelerde hem hava kirliliği hem de çevre kirliliği yaşanıyor.
Sabahları işe gelirken, sokak aralarında bulunan çöp konteynırları içinde, dışında soba küllerinin etrafa dağılmış olması beraberinde insanların sağlık sorunlarını daha çok tetiklemektedir.
Hiç şüphe yok ki, yaz mevsimi kapımızı çalacak ancak, kış mevsiminden dolayı kenar mahallelerde ve merkeze yakın cadde ve sokaklarda bozulan çok sayıda yollar bulunmaktadır.
Belediye’nin bu konuda haberdar olduğunu tahmin ediyorum. Sürücüler bozulan yolların biran evvel yapılmasını beklemektedirler. Özellikle toplu taşıma araçları kullananlar ve şehir içi taksici esnafı alt takım yaptırmaktan yorulduklarını her karşılaştığımda sormaktadırlar.
Yozgat’ın sorunlu ve sıkıntılı bir memleket olduğunu hatırlatmama gerek yoktur. Herkes bir takım sorunların üst seviyede olduğunu biliyor.
Fakat isteklerimizin yerine gelmesi için biraz sabır ve makul olmakta fayda olduğunu düşünüyorum zira kış mevsimi yaşadığımız yöreyi henüz terk etmiş değil, halen havalar soğuk, her ne kadar kar yağmıyorsa da, yağışlı hava insanların ve kurumların çalışmalarını etkilemeye devam ettiğini unutmamak gerekir.
Son cümle olarak belirtmeliyim ki, hava kapalı olduğu zaman insan pozitif düşünemiyorum, bu durum kısmen bu yazıya da yansımış olabilir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.