""

Bakan Tüfenkçi’den Akgül’e ödül « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 12:45

Bakan Tüfenkçi’den Akgül’e ödül

Türkiye’de en büyük esnaf kuruluşlarının başında gelen TESKOMB’un Genel Başkanlığını yürüten AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda her yıl verilen Kooperatifçilik Ödülleri kapsamında bu yıl Kooperatifçilik Özel Ödülüne layık görüldü. Akgül ödülünü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’den aldı.

Bakan Tüfenkçi’den Akgül’e ödül
Son Güncelleme :

08 Aralık 2017 - 7:00

Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda TESKOMB’un esnaflar açısından önemine vurgu yaparak birçok kooperatife de örnek gösterdi.
TESKOMB’UN ÜLKE EKONOMİSİNE
KATKISI ÇOK BÜYÜK
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Birlikleri Merkez Birliğinin de ülke ekonomisine önemli katkıları olduğunu belirten Tüfenkci, bu alanda yeni finans modelleri üzerinde çalışılması gerektiğini söyledi. Bakan TüfenkciTESKOMB’un başarılı çizgisini ise tüm kooperatiflere örnek gösterdi.
KOOPERATİFLER AYNI BAKANLIKTA BİRLEŞMELİ
Bakanlık olarak, tarım satış, kredi ve kefalet, motorlu taşıyıcılar, tüketim, küçük sanat, üretim ve pazarlama kooperatifleri başta olmak üzere 38 türde yaklaşık 7 milyon ortağı olan 56 bin kooperatife doğrudan ve dolaylı hizmet sunduklarını anlatan Tüfenkci, “Ülkemizde bu kooperatiflerin 3 bakanlık çatısı altında örgütlendiğini görüyoruz. Kooperatiflerin aynı bakanlık çatısı altında toplanması gerekiyor. Kooperatifleri daha hızlı ve verimli hale getirebilmek, yeknesaklığı sağlayabilmek ve yönetim bütünlüğünü oluşturabilmek adına Türkiye bunu başarabilmelidir” diye konuştu.
Kooperatifçilik Özel Ödülünü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin elinden alan AK Parti Yozgat Milletvekili ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, “Genel Başkanlığını devraldığım dönemde TESKOMB ülkeninde içinde bulunduğu şartlar itibariyle çaycısına dahi para ödeyemez bir durumdaydı. Şükürler olsun Türkiye’de 15 yıldır süren istikrar ve iyi yönetimTESKOMB’uülkemizde en büyük esnaf kuruluşlarının başında olmasını sağladı. Şuan 50 katrilyonu aşan bir kredi hacmimiz var. Bu yıl dağıtılan kredi 9 katrilyonu geçti. TESKOMB esnafımızın emrindedir. Ödül için ayrıca teşekkür ediyorum ve inşallah TESKOMB’u daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Ödül töreni sonrası 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nın açılışı gerçekleştirilirken Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler stantlar tek tek gezerek kooperatiflerden bilgiler aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.