""

BAKANIN TALİMATIYLA DÜZENLENEN TOPLANTI « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 19:42

BAKANIN TALİMATIYLA DÜZENLENEN TOPLANTI

BAKANIN TALİMATIYLA DÜZENLENEN TOPLANTI
Son Güncelleme :

10 Mart 2017 - 7:00

Olay bu…

Meseleyi tek bir konuya bağlamak istemiyorum…

Bakan talimat verdi mi, deyim yerindeyse akan sular durur…

Bu bir güçtür…

Şimdiye kadar söylediğimiz…

Fakat bir türlü anlatamadığımız mevzu gücümüzü bir türlü kullanamamaktır.

Meselenin özü şudur…

Geçen hafta değil…

Önceki hafta sonu yapılan toplantıdan bahsetmiştim…

Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ Yozgat’ta görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Yozgat’ın, Basın mensuplarının ve Basının sorunlarını dinlemişti. Mevzunun derin olduğunu anlayan Bakan Bozdağ telefon ile görüştüğü Kayseri Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Uğurlu beye gerekli talimatı vermişti.

Bu görüşmenin üzerinden henüz bir hafta geçmeden talimat evvelsi gün yerine getirildi. Kayseri ve Yozgat Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri bir araya gelerek, İl’de görev yapan Basın mensuplarını davet ederek, yemekli bir toplantı tertip etiler.

Bu toplantı evvelsi gün Zafer Türk Mutfağında Basın mensuplarına verilen öğle yemeği eşliğinde gerçekleştirildi.

Burada niyetim toplantının detayından bahset değil elbette. Dikkat ettiyseniz söze başlarken, Bakanın talimatıyla düzenlenen toplantı olduğunu söyledim.

Dolayısıyla derdim bu sözün altını doldurmaktır. Zira Bir Bakanın isteyip, talimat verip yaptırmadığı bir şey olmadığını bir kez daha müşahide etmiş olduk.

Bu gücü Yozgat olarak aslında daha sık kullanmamız gerektiğini anlatmak istiyorum. Şöyle ki; Sayın Bakanımız Bozdağ, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri İl Müdürü Mehmet Uğurluyu telefonla arayıp talimat verdiği gibi Yozgat’ın Ulaşım konusundaki sıkıntılarının daha ne zaman son bulacağını Karayolları Bölge Müdürüne telefon açıp söylese netice en kısa zamanda alınacağına garanti veririm…

Neden bu kadar iddialı konuştuğumu merak ediyorsunuz değil mi? Bakınız evvelsi gün yapılan toplantıda; Yozgat’ta görev yapan basın mensuplarının her birisine sarı basın kartı vermeyi ve bu doğrultuda çalıştıklarını anlatan Uğurlu, basın mensuplarının başvuru sürecinde kendilerinden gerekli yardımı alabileceklerini hatırlattı.

Ve şöyle dedi: “Sarı basın kartının önemine değinen Uğurlu,”Sarı basın kartının avantajlarından çok artık zorunlu olduğu bilincine varılmalıdır. Biran önce Yozgat’ta sarı basın kartı olmayan basın mensubu kalmamalıdır. Amacımız bu doğrultudadır” dedi.

Bu ifadelerden de anlaşıldığı üzere sözün başında ifade ettiğim gibi sonuç olarak Bakan’ın talimatı gerçekten etkili olmuştur.

 

  • Kadınları Anma gününde Yozgatlı Kadınlara yaptığı açıklama ile hem sürpriz yapan hem de değer verdiğini gösteren Başkan!
  • Bundan sonra enerji tasarrufu yapılmasını teşvik ettiklerini yapılan uygulama ile ortaya konduğunu anlatan Genel Müdür!
  • Vatandaşa Sivil Toplum Örgütü olarak doğru hizmetler vermelerini sağlamak için yöneticilere eğitim veren Müdür!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.