""

Baran’dan boğulmalara karşı uyarı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 18:41

Baran’dan boğulmalara karşı uyarı

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle serinlemek için gölet ve barajları tercih eden çocukların buralardan uzak tutulması konusunda aileleri uyardı.

Baran’dan boğulmalara karşı uyarı
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2017 - 7:00

Zabıta Müdürü Musa Baran yaptığı açıklamada, Türkiye’de en çok boğulma vakalarının görüldüğü olayların büyük çoğunluğu insanların dikkatsizliği ve yapılan uyarılara aldırmaması sonucu gerçekleştiğini belirtti. Özellikle bu aylarda daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Baran, “Her gün televizyonlarda boğulma vakaları haberleri ile karşılaşıyoruz. Hava sıcaklıklarının artarak bunaltıcı noktaya ulaşması sebebiyle çocuklar ailelerinden habersiz barajlara, göletlere giderek tehlikenin farkında olmadan yüzmeye çalışıyor. Ancak serinlemek isterken dikkate alınmayan uyarılar ve bilinçsizce yapılan hareketler boğulmalara neden oluyor.” dedi. Çocukların ailelerinden habersiz göletlere serinlemek için girdiğini kaydeden Baran, “İlimizde çocuklar ailelerinden habersiz Kirazlı yada Cevdet Dündar göletine serinlemek için giriyor. Çocuklar, göletin içindeki çamur yani bataklığın farkına vardığında Allah korusun ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. O yüzden ailelerimiz kesinlikle çocuklarına sahip olsun, gölet ya da baraja gitmelerine izin vermesin. Ayrıca süs havuzları da çocuklar için çok tehlikelidir. Çünkü elektrikle çalıştığı için olası kaçaklarda büyük tehlikelerin yaşanmasına neden olabilir. Daha geçtiğimiz gün bir ilimizde çocuklar süs havuzundaki kaçak elektirik sebebiyle hayatlarını kaybetti. O yüzden bu tür yerlerden çocuklarımızı uzak tutmalıyız.” uyarısında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.