""

Başer: 2019 seçimlerinden önce Hızlı Tren hizmete açılacak « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:59

Başer: 2019 seçimlerinden önce Hızlı Tren hizmete açılacak

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Ankara, Yozgat ve Sivas illerini kapsayan Yüksek Hızlı Tren (YHT) çalışmalarının devam ettiğini belirterek, hızlı trenin 2019 yılında yapılacak seçimlerden önce hizmete açılacağını söyledi.

Başer: 2019 seçimlerinden  önce Hızlı Tren hizmete açılacak
Son Güncelleme :

11 Kasım 2017 - 7:00

Milletvekili Başer, beraberinde Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, AK Parti İl Başkanı Celal Köse ve Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı ile birlikte Yozgat’ta yapımı devam eden 4 bin kişilik cezaevi inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Milletvekili Başer, gazetecilere yaptığı açıklamada, cezaevinin fiziki ve genel durumu hakkında bilgi verdi. Başer, daha sonra hızlı tren ve havaalanıyla ilgili gelinen süreci değerlendirdi.
HIZLI TREN YERKÖY-
ANKARA HATTI
ÇALIŞMALARI YÜZDE 70 SEVİYESİNDE
Hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başer, “Hızlı trenle ilgili Yerköy ve Yıldızeli ihalesi daha önce yapılmıştı, üst yapı ihalesi de yapılarak çalışmalara başlandı. Yerköy – Ankara güzergahı altyapı çalışmaları yüzde 70 seviyesine gelmiş durumda. Üst yapı ihalesi de yapıldı. Hedefimiz 2019 seçimlerinden önce hizmete açılarak Yozgat Ankara arasını 55 dakikaya indirmek istiyoruz. Tabi olası aksaklıklar olabilir. Ama bizim amacımız 2019 yılında vatandaşlarımızı hızlı trenle Ankara’ya gidebilmelerini sağlamaktır.”dedi.
2020 YILINDA YOZGAT HAVAALANI HİZMETE AÇILACAK
Havaalanıyla ilgili çalışmaları yakından takip ettiğini vurgulayan Milletvekili Başer, 2020 yılında Yozgat havaalanının hizmete açılacağını söyledi. Başer, şunları kaydetti: “Havalimanı projesinde bizim temel hedefimiz bu ay içerisinde temel atma noktasına getirmektir. 2020 yılı içerisinde havaalanının hizmete girmesini planlıyoruz. Çünkü hesaplamalarımız planlamalar buna yönelik devam ediyor. Yine yeni kurulacak OSB için kamulaştırma çalışmalarımız başladı. İnşallah 2019 yılına kadar şehrimizi bir cazibe merkezi haline getirmek için gerekli bütün çalışmaları yapmış olacağız.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.