""

Başer: Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanıdır « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:58

Başer: Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanıdır

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Çanakkale Zaferinin tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu söyledi.

Başer: Çanakkale Zaferi, tarihte eşine  az rastlanır kahramanlık destanıdır
Son Güncelleme :

18 Mart 2017 - 7:00

Milletvekili Yusuf Başer, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Çanakkale Zaferinin, anlam ve öneminden bahsetti. Milletvekili Başer, şunları kaydetti: “Çanakkale Zaferi, bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve ahlakla nasıl canı pahasına vatan topraklarını düşman işgalinden koruduğunu göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir.Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biridir.Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale’de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar, bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanıdır. Bu destanı yazan binlerce şehidimiz, “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirini parçalayıp atacağını tüm dünyaya göstermiştir. Millet olarak yokluklar içindeyken bile ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi işte bu ruhtur, bu inançtır. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız.Bu inançla Çanakkale Zaferi’nin 102.yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, saygı ve şükranla anıyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.