ESK Süt Ünitesinde tereyağ üretimine geçilmesini Milletvekili Başer, sosyal medya hesabından paylaştı.
AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, Et ve Süt Kurumu bünyesinde kurulan Süt Ünitesi’nde ilk üretim yapıldığını belirterek, Yozgat’ın süt ve süt ürünleri üretiminde marka haline geleceğini söyledi. Milletvekili Başer, “Haydi Bismillah! Büyük emek verdik, başardık Et ve Süt Kurumu bünyesinde kurduğumuz süt ünitesinde üretime başladık. İlk ürünümüz TEREYAĞ. Sırada diğer ürünlerimiz var. Yozgat’ımıza hayırlı olsun” dedi.
Yozgat Et ve Süt Kurumu bünyesinde kurulan Süt Ünitesi’nde ilk üretim gerçekleştirildi. Süt ve süt ürünlerinin üretiminin yapılacağı tesiste ilk ürün olarak Tereyağ yapıldı.
Milletvekili Yusuf Başer, Et ve Süt Kurumu bünyesinde Süt Ünitesi’nin kurulması noktasında oldukça yoğun çalışmalar içerisinde bulundu.
Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgeleri arasında bulunan Yozgat’ta tarımsal üretime yönelik yapılan her çalışmaya katkı ve destek noktasında girişimlerde bulunan Milletvekili Başer, Bakanlıklar arasında da mekik dokudu. Her Tarım ve Orman Bakanı ile Süt Ünitesi konusunda özel görüşmeler halinde bulunan Başer ayrıca ödenek noktasında da ilgili kurumları da boş bırakmadı.
Pandemi nedeniyle Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik yapıda istikrarsızlığa rağmen Milletvekili Başer, tasarruf tedbirlerinin uygulanmasına, birçok yatırımın askıda alınması karşısında süt ünitesi yatırımını Yozgat’a kazandırmasında mücadelesini devam ettirdi.
ÜRETİM BAŞLADI
Et ve Süt Kurumu tarafından ilk defa Yozgat’a kurulan süt tesisinde üretime geçildi. Uzun bir süreden montaj çalışmalarının yapıldığı tesiste üretime yönelik ilk adımlar atılmaya başlandı. İlk olarak tereyağ üretimi yapılırken, Mart ayında Kaşar ve Beyaz Peynir, Nisan ayında ise tüm ürünlerde deneme üretimlerine geçilecek.
ESK Süt Ünitesinde tereyağ üretimine geçilmesini sosyal medya hesabından paylaşan
Milletvekili Başer, “Haydi Bismillah!.. Büyük emek verdik, başardık Et ve Süt Kurumu bünyesinde kurduğumuz süt ünitesinde üretime başladık. İlk ürünümüz Tereyağ sırada diğer ürünlerimiz var. Yozgat’ımıza hayırlı olsun” dedi.
TÜRKİYE’DE İLK
Et ve Süt Kurumu bünyesinde Türkiye’de hiçbir yerde bulunmayan Süt Ünitesi yatırımının Türkiye’de ilk olma özelliği taşıdığını belirten Başer, yatırımın Yozgat istihdamına, ekonomisine ve hayvancılığına büyük katkı sunacağını ifade etti.
Başer, tesisin üreticilerden toplayacağı süt ile ilde süt sığırcılığının gelişmesine katkı sağlayacağını vurgulayarak, tesiste kaşar, lor ve beyaz peynir üretileceğini belirtti.
Başer, “Yaklaşık 45 milyon liraya mal edilen tesis, günlük 98 ton süt işleyecek. Tesiste ilk olarak terayağı üretimi yapılırken, peynir çeşitlerinin de üretimi gerçekleştirilecek. Veteriner hekimlerin kontrolünde kasaplık hayvan alım ve kesimlerini yaparak, hijyenik şartlarda kaliteli üretim için et kombinalarını faaliyete geçiren kurum, Yozgat’ta kurduğu işleme tesisi ile de süt ürünleri üretmeye başladı” diye konuştu. Haber Merkezi
Başer: Yozgat süt ürünleri üretiminde marka olacak
ESK Süt Ünitesinde tereyağ üretimine geçilmesini Milletvekili Başer, sosyal medya hesabından paylaştı.
