""

Başhekim Kozan’dan KKKA uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

2 Temmuz 2024 - 00:08

Başhekim Kozan’dan KKKA uyarısı

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, kene vasıtasıyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda vatandaşları uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Başhekim Kozan’dan KKKA uyarısı
Son Güncelleme :

02 Haziran 2024 - 17:33

Başhekim Mustafa Kozan, yaptığı açıklamada, KKKA’nın genellikle nisan-ekim ayları arasında görüldüğünü belirten Başhekim Kozan, Yozgat’ın da kene ile bulaşan KKKA yönünden riskli bölgeler arasında olduğunu vurguladı.
Başhekim Kozan, önceki yıllarda il genelinde kene ısırmasından kaynaklanan KKKA teşhisiyle ölüm vakaları yaşandığını hatırlatarak, bu konuda halkın bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Arazide bulunanlar için önemli tavsiyelerde bulunan Kozan, kenelerin genellikle yerde bulunduğunu ve bu nedenle uzun otların, çimlerin ve çalılıkların bulunduğu yerlerde dolaşırken daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
Başhekim Kozan, kene ısırmasından korunmak için arazideki giyimlere dikkat edilmesi gerektiğini, ayrıca eve dönüşlerde vücutta kontrol yapılması gerektiğini vurguladı. Kenelerin vücuda yapıştığı durumlarda kesinlikle öldürülmeden, ezilmeden ve ağız kısmının koparılmadan yavaşça çekilip alınması gerektiğini söyleyen Kozan, ayrıca kene ile temas edilirken çıplak elle dokunulmaması ve elle tutulacaksa eldiven giyilmesi gerektiğini belirtti.
Özellikle çiftçiler ve araziye çıkanların tedbir almaları gerektiğini vurgulayan Başhekim Kozan, olası kene ısırığında en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerektiğini önemle vurguladı. Bu tür hastalıkların erken teşhisi ve tedavisi için hastaların vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarının önemine dikkat çeken Kozan, halkın bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade etti./Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.