""

Başkan Alakoç: Mükellefleri ölçü ve tartı aletleri konusunda uyardı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 07:54

Başkan Alakoç: Mükellefleri ölçü ve tartı aletleri konusunda uyardı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Taylan Alakoç, mükellefleri ölçü ve tartı aletleri beyannamesi konusunda cezalı duruma düşmemeleri için uyardı.

Başkan Alakoç: Mükellefleri ölçü  ve tartı aletleri konusunda uyardı
Son Güncelleme :

07 Şubat 2018 - 7:00

Başkan Alakoç, 28 Şubat’a kadar ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayene müracaat beyannameleri verme süresinin son gün olduğunu belirterek, vermeyenler hakkında 2 bin 101 lira para cezası uygulanacağını ifade etti.
1 Ocak-28 Şubat tarihleri arası, “Periyodik Muayene Müracaat Dönemi” nedeniyle, ölçü ve tartı aletli kullanıcılarına Yozgat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından uyarı yapıldı. Yozgat’taki ölçü ve ölçü aletlerinin her türlü denetiminin Yozgat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapıldığını kaydedenYozgat TSO Başkanı, şu bilgileri verdi:
“Yozgat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından muayene edilecek ölçü ve tartı aletleri: Tartım kapasitesi 2000 kilogramın üzerinde otomatik olmayan tartı aletleri, diğer tartı aletleri, elektrik, su ve gaz sayaçları, akaryakıt ve LPG sayaçlarıdır. Yetkili muayene servislerince muayene edilecek ölçü ve tartı aletleri: Otomatik tartı aletleri, 1 ve 2. Sınıf otomatik olmayan tartı aletleri, belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık ve kapalı pazar yerleri dışında kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kilonun altında olan 3. ve 4. sınıf otomatik olmayan tartı aletleri, taksimetreler, egzoz emisyon ölçme cihazları ve takoğraflardır. Grup merkezi belediye ölçüler ve ayar memurlarınca muayenesi yapılacak ölçü ve tartı aletleri ise; Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık ve kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kilonun altında olan 3. ve 4. Sınıf otomatik olmayan tartı aletleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kilo ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli terazilerdir”
Başkan Alakoç, “Ticaret erbaplarımızın cezai duruma düşmemesi ve mağduriyet yaşamaması için 28 Şubat 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayene müracaat beyannamelerinin Yozgat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne vermeleri gerekiyor” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.