""

Başkan Arslan, gazetecilerle arabaşı yemeğinde bir araya geldi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 14:17

Başkan Arslan, gazetecilerle arabaşı yemeğinde bir araya geldi

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, ilde görev yapan gazetecilere yönelik düzenlediği arabaşı yemeğinde yerel ve ajans temsilcileri ile bir araya geldi.

Başkan Arslan, gazetecilerle  arabaşı yemeğinde bir araya geldi
Son Güncelleme :

19 Aralık 2016 - 7:00

Yozgat’ın yöresel yemeği olan ve Yozgat adına tescillenen arabaşı, dostlar arasında muhabbeti, birlik ve beraberliğin artmasına vesile oluyor. Kış mevsiminde özellikle av hayvanlarının etiyle pişirilen arabaşı çorbası günümüzde, tavuk, kaz ve hindi eti ile yapılıp pişirilmiş hamurla birlikte ikram ediliyor. Özellikle uzun kış gecelerinde yapılan ev ziyaretlerinde ikram edilen arabaşı geleneğini Yozgat Belediyesi de Tarihi Hayri İnal Konağında sürdürüyor. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Belediye Başkanı Yardımcıları Başkan Yardımcıları Talip Karslıoğlu, Ahmet Akgün ile birlikte Hayri İnal Konağında gazetecilere arabaşı ikram etti.
Gazeteciler, Yozgat’ın kış aylarında yapılan yöresel yemeği olan arabaşının birlik beraberlik adına kaynaşmaya vesile olduğunu belirterek Belediye Başkanı Kazım Arslan’a böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür etti.
Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu ve Ahmet Akgün’de gazetecilerle zaman zaman çeşitli vesileler ile bir araya geldiklerini belirterek, “Gazeteciler zor ve meşakkatli bir görevi yerine getiriyorlar. Bizler zaman zaman bir araya gelerek ilimizle ilgili yapılan çalışmaları kamuoyuna basınımız sayesinde duyuruyoruz. Bu Cuma akşamı’da Belediye Başkanımız Sayın Kazım Arslan’ın geçen yıl olduğu gibi bu yılda gazetecilere yönelik düzenlediği arabaşı yemeğinde bir araya geldik. Arabaşı ilimizde kış aylarında mutlaka her evde pişirilerek eş, dost akrabalar bir araya gelinerek ikram edilir. Bu Cuma akşamı da gazetecilerimizle bir araya geldik. Bu vesile ile Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.