""

Başkan Arslan’dan “19 Eylül Gaziler Günü” mesajı « Yeniufuk Gazetesi

20 Eylül 2024 - 00:24

Başkan Arslan’dan “19 Eylül Gaziler Günü” mesajı

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.

Başkan Arslan’dan “19 Eylül Gaziler Günü” mesajı
Son Güncelleme :

19 Eylül 2024 - 18:08

Başkan Arslan, mesajında şehitlik ve gaziliğin, milletimiz için en yüce onur olduğunu vurgulayarak, “Toprağı vatan, insanı millet yapan yüksek manevi değerlerdir” dedi.
Başkan Arslan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanı verilmesinin anısına, her 19 Eylül günü ‘Gaziler Günü’ olarak anılmaktadır. Üzerinde yaşadığı topraklar uğruna şehit olan veya gazilik rütbesine ulaşan her vatan evladı, milletimizin bağımsızlık tutkusunun sembolüdür. Şehit ve gazilerimizin verdikleri kutsal mücadeleler ile bu topraklar, aziz milletimize vatan olmuştur.”
Malazgirt Meydan Muharebesi’nden Çanakkale Savaşı’na kadar, Türk milletinin vatanı söz konusu olduğunda gösterdiği cesareti hatırlatan Arslan, “Kahraman gazilerimizin ve aziz şehitlerimizin yakınları, milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetlerdir. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları, onların yanındadır” şeklinde konuştu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını vurgulayan Başkan Arslan, hayatta olan gazilere de sağlık ve uzun ömür diledi.
/Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.