""

Başkan Aydoğmuş’tan sert eleştiriler « Yeniufuk Gazetesi

5 Ekim 2024 - 10:25

Başkan Aydoğmuş’tan sert eleştiriler

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, Yozgat’ta son dönemde artan çocuk suçluluğu ve ahlaki çöküntü konularına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Aydoğmuş’tan sert eleştiriler
Son Güncelleme :

04 Ekim 2024 - 16:18

Türkiye’nin uzun süre en güvenli şehirlerinden biri olarak bilinen Yozgat’ta son dönemde yaşanan organize suç olaylarına dikkat çeken Aydoğmuş, özellikle çocuk yaşta gençlerin suç örgütlerine yönelmesini eleştirdi. Bu sorunların çözümü için TBMM’ye sundukları önergenin, iktidar partilerinin oylarıyla reddedildiğini belirterek hükümete sert eleştirilerde bulundu.
“GENÇLER NEDEN SUÇ ÖRGÜTLERİNİN ELİNE DÜŞÜYOR?”
Başkan Aydoğmuş, Türkiye’de son dönemde çocukların ve gençlerin suç örgütlerinin etkisi altına girdiğini vurgulayarak, bu durumun sebeplerini araştırmak için Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin birlikte hazırladığı araştırma önergesinin Meclis’te AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini ifade etti. Önergenin, 18 yaş altı vatandaşların suça sürüklenme sebeplerini tespit etmeye yönelik olduğunu belirten Aydoğmuş, hükümetin gençliği ihmal ettiğini dile getirdi.
Aydoğmuş, “Gençler neden çocuk yaşta suç örgütlerinin eline düşüyor? Bu çocuklar neden suça itiliyor? Ahlâkî çöküntünün bu kadar derinleşmesine rağmen neden önlem alınmıyor?” diyerek hükümete tepki gösterdi. Yozgat’ta son günlerde yaşanan çeteleşme ve çocukların istismar edilmesi olaylarına da dikkat çeken Aydoğmuş, bu durumun Türkiye genelindeki ahlaki çöküşün bir yansıması olduğunu söyledi.
Yozgat’ta okulların ve üniversitelerin çevresinde suç işlemeye meyilli kişilerin dolaştığını ifade eden Aydoğmuş, bu durumun yerel güvenlik güçleri tarafından yeterince engellenemediğini iddia etti. “Vatandaşlar, çocuklarını okula huzur içinde gönderemiyor. Üniversite çevrelerinde gençler rahatsız ediliyor. Şikayetler dikkate alınmıyor, cezalar ise caydırıcı değil,” dedi.
Aydoğmuş, gençlerin ve öğrencilerin yaşadığı bu sorunları dile getirirken, emniyet güçlerinin ve yerel yönetimlerin yetersiz kaldığını belirtti. Özellikle üniversite çevresindeki güvenlik açığına işaret ederek, yetkilileri göreve çağırdı. “Arabalar etrafta dolaşıp, gençlere rahatsızlık veriyor. Bu durumun önüne geçmek için neden önleyici kanunlar çıkartılmıyor?” diye sordu.
“HAYAT BU KADAR UCUZ OLMAMALI”
Aydoğmuş, toplumda artan şiddet ve suç eğilimlerinin ciddi sonuçlar doğurduğuna dikkat çekerek, “Hayat bu kadar ucuz olmamalı,” dedi. Yozgat’ta yaşanan olayların Türkiye genelindeki güvenlik sorunlarının bir parçası olduğunu belirten Aydoğmuş, hükümeti gerekli önlemleri almamakla suçladı.
Geçtiğimiz günlerde bir polis memurunun şehit edilmesi olayına da değinen Aydoğmuş, daha önce suç kaydı bulunan kişilerin neden yargı önüne çıkarılmadığını ve neden daha sıkı tedbirler alınmadığını sorguladı. “Bu olayların sorumluluğunu kim üstlenecek? Suçlular neden adalet önüne çıkartılmıyor?” diyerek güvenlik zafiyetine dikkat çekti.
Yozgat’ın uzun yıllar boyunca Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden biri olarak bilindiğini hatırlatan Aydoğmuş, son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle bu unvanın kaybedildiğini söyledi. Vatandaşların kendilerini güvende hissetmediğini dile getiren Aydoğmuş, yetkilileri acilen önlem almaya çağırdı.
/Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.