""

Başkan Bulut, 2017 yılını değerlendirdi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:10

Başkan Bulut, 2017 yılını değerlendirdi

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Harun Evcimen, Ferhan Akçinlioğlu ve Tuncer Doğan, merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren meslektaşları ile bir araya gelerek 2017 yılının genel bir değerlendirmesini yaptı.

Başkan Bulut, 2017 yılını değerlendirdi
Son Güncelleme :

22 Ocak 2018 - 7:00

Yapılan toplantılarda 2017 yılının yanı sıra 2018 yılında yapılacak çalışmalar ve yeni çıkan kanunlar üzerinde bilgi alış verişi ile 7061 sayılı torba kanun ile getirilen ve Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren değişiklikler görüşüldü. SMMMO Başkanı Bulut, üyeleri ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, bu tür toplantıların önemli olduğunu vurguladı. Bulut, “Yoğun geçen bir yılı geride bıraktık. 2017 yılı ülkemiz ve dünya ülkeleri açısından zor bir yıl oldu. Yeni çıkarılan torba kanun ile 2017 yılında şirketlerin yüzde 20 olan kurumlar vergisini yüzde 22 çıkarıldı. Asgari ücretlinin vergi tarifesinin değişikliği nedeni ile bin 404 liranın altına düşmesinin önlenmesine yönelik düzenleme yapılmıştır. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 6661 sayılı kanun ile işverene sağlanan 99 lira 90 kuruş sigorta pirim indirimi 31 Aralık 2017 yılında sona erdi. 2018 yılında Özel İletişim Vergisi Yüzde 7,5’a düştüğünü tarifelerde indirim gelecektir. Kira gelirlerine mükelleflerin giderlerinden yüzde 25’den yüzde 15’e düşülerek, mükelleflerin kira gelirinden elde ettiği ücreti yüzde 10 arttırıldı. Motorlu taşıtlar vergisi değerlerine ilişkin kategori ile güncellendi. Bu yıl sigortalı işçi çalıştıran işverenlerin dikkat etmesi gereken 2017 yılından sigorta primleri 26 Aralık tarihine kadar ödemesi gerektiği ve yatırmamaları durumunda faydalanmış oldukları teşviklerden faydalanmayacaklar. 05 Aralık 2017 tarih ve 30261 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanan benzer bir değişiklik ise “Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik” de yapıldı. Bu kanuna göre 2017 yılı Şubat ayına ait ertelenen sigorta primleri ile 2017 yılı Kasım ayına ait sigorta primlerinin en geç 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerektiği belirterek, yatırmamaları durumunda faydalanmış oldukları teşviklerin kalkacaktır. Yeni torba yasasına göre damga vergisi, çevre ve temizlik vergisi, harçlar, trafik ve vergi cezaları yüzde 14,47 oranında artırılacaktır” diye konuştu.
“2018 YILINDA
KAYITLAR
ELEKTRONİK
ORTAMDA”
Başkan Bulut, konuşmasının devamında işverenleri uyararak, ” VUK 486 Sıra No’lu Genel Tebliği ile getirilen önemli bir başka değişiklik ise Basit Usule Tabi mükellefler ve Serbest meslek erbaplarının 01.01.2018 tarihi itibariyle Elektronik Defter Beyan Sistemine geçmeleri hususunda olmuştur. Bu tarih itibariyle basit usule tabi mükellefler; evrak kayıtlarını, vergi beyannamelerini, bildirim ve dilekçelerini GİB Portalı üzerinden yapacaklardır. Oda kurullarında görev alan meslektaşlarımın “Mesleğimizin ve Odamızın geleceği” ortak paydasında buluşarak uyum içinde çalışmasıyla odamız ve mesleğimiz için önemli kararlara imza attık. Bu vesileyle Oda kurullarında görev alan çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ederim.”şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.