""

Başkan Erkekli’den Vali Yurtnaç’a teşekkür « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 20:33

Başkan Erkekli’den Vali Yurtnaç’a teşekkür

Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, Vali Kemal Yurtnaç’a tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik desteklerinden dolayı üyeleri adına teşekkür etti.

Başkan Erkekli’den  Vali Yurtnaç’a teşekkür
Son Güncelleme :

03 Ocak 2018 - 7:00

Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, Başkanlığında üyelerin katılımı ile bölgesel sorunların konuşulduğu bir toplantı düzenlendi.
Yozgat Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantı da şehrin tarım ve hayvancılık alanındaki sorunları konuşuldu. Buğday ve Hayvan Pazarının olmamasından kaynaklanan sıkıntılarını dile getiren üyeler Erkekli’den bu sorunları gerekli mercilere ileterek takibini sağlamasını temenni ettiler.
Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, 2018 yılından itibaren Vali Kemal Yurtnaç’ın önderliğinde Yozgat’ı tarım ve hayvancılıkta öncü bir il yapmaya çalışacaklarını belitti
Erkekli,“Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç Bey göreve başladığı günden itibaren Yozgat’ın geleceğinin tarım ve hayvancılığa döndüğünü ve bu alanda da fırsatı olduğunu savunmaktadır. Bu doğrultuda gerek ilimiz ve ilçelerinde gerekse diğer illerde incelemelerde bulunarak ilimizi tarım ve hayvancılıkta öncü bir il yapmaya çalışacağını belirtmektedir. Devletimiz tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize, girişimcilerimize oldukça güzel fırsatlar sunuyor. Sayın Valimiz siz değerli üyelerimizin bu desteklerden yararlanmanız ve girişimlerde bulunmanız için Kamu görevlilerini hükümetimizin teşviklerini, bu imkânlarını vatandaşlarımızın ayağına kadar giderek anlatmaları konusunda talimatlandırmıştır. Ayrıca 2018 yılı içerisinde ilimize Hayvan Hastanesi, Hayvan Borsası, Hayvan Pazarı ve Kesimhanesi ile Et ve Süt İşleme Tesisini kapsayacak maliyeti yaklaşık 150 milyon lirayı bulan Yozgat ekonomisini ve hayvancılığını canlandıracak projeye imza atılacağını belirtti. Bu proje ile Yozgat hayvancılığın cazibe merkezine haline gelecek. Siz değerleri üyelerimin huzurunda Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç Bey’e tarım ve hayvancılık alanına göstermiş olduğu desteklerinden dolayı şükranlarımı iletiyorum.”diye konuştu.
Başkan Erkekli, buğday pazarı içinse gerekli alt yapı çalışmalarının başladığını ve bu projenin de yine 2018 yılı içerisinde yetiştirilmeye çalışıldığını belirterek toplantıya katılan üyelere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.