""

Başkan Köse: Asıl engel gönüllerde olmamaktır « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 12:59

Başkan Köse: Asıl engel gönüllerde olmamaktır

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, engelli olmanın bir ayrıcalık bir eksiklik olmadığını belirterek, “Asıl engel gönüllerde olmamaktır asıl engel sevgisizliktir diye düşünüyorum.”dedi.

Başkan Köse: Asıl engel gönüllerde olmamaktır
Son Güncelleme :

03 Aralık 2021 - 18:12

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, engelli olmanın bir ayrıcalık bir eksiklik olmadığını belirterek, “Asıl engel gönüllerde olmamaktır asıl engel sevgisizliktir diye düşünüyorum.”dedi.
Belediye Başkanı Celal Köse, beraberinde AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer ve AK Parti Yozgat İl Sosyal Politikalar Başkan Nurullah Nurdoğan ile birlikte Engelliler Günü dolayısıyla Has Bahçe Sosyal tesislerinde basın toplantısı düzenledi.
Belediye Başkanı Celal Köse, belediye olarak engelli vatandaşlara tüm imkanları sunmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Engelli olmamak bir ayrıcalıklı değil engelli olmakta bir noksanlık değil bunu böyle bilmek lazım asıl engel gönüllerde olmamaktır asıl engel sevgisizliktir diye düşünüyorum. Bizleri yaratan bizleri boyuna posuna gözüne kulağına eline ayağına bakmayacak rabbim ancak kalplere bakacak önemli olan gönüller engelli olmasın gönüllerimiz bir olsun beraber olsun bu süreci hep birlikte yaşayarak atlatırız. Belediye olarak engelli kardeşlerimize tüm imkanlarımızı sunmaktan mutlu oluruz. Her birimizde unutmamalıyız ki bir engelli adayı olduğumuzu da unutmamak lazım.”dedi.
Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer’de, “Bizlerin yarın ne olacağını Cenab-ı Allah bilir. Hepimiz engelli adayı olabiliriz. “dedi.
Başkan Başer, “Ak Parti hükümetinin sadece bu dönemde Ak Parti döneminde 63 bin engelli kardeşlerimiz kamu kurumlarında işe başlatıldı. 23 bin’in üzerinde de yatalı olan engelli kardeşlerimizin yatak ücretleri evlerinde bakım ücretleri devam etmekte. Önceki yıllara kıyaslandığında Ak Parti hükümetinin hakikaten çok büyük engelli kardeşlerimize karşı pozitif ayrımcılık yapıldığı görülmektedir. Engellilerin göğsümüzü kabartan Türk bayrağını tüm dünyada dalgalandıran futbolcu olsun diğer spor alanlarında olsun büyük engelleri yenerek büyük başarılar elde etmişlerdir ben hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Bundan sonra sadece sırf engelliler günü için değil diğer günler içinde engelli kardeşlerimizin yanında olacağımızı belirtiyorum. Bir sıkıntıları olduğunda telefonumuz 24 saat açık. Geçtiğimiz günlerde de yine 25 tane engelli kardeşlerimize araba dağıtımı yaptık.”diye konuştu.
AK Parti Yozgat İl Sosyal Politikalar Başkan Nurullah Nurdoğan, engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladıklarını söyledi.
Nurdoğan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nüzü tebrik ediyoruz. 19 yıldır ‘’AK Parti Varsa, Biz Varsak Engel Yok Diyerek.’’ Çalışmalarımızı kararlılıkla, samimiyetle, gayretle ve sevgiyle sürdürdük. Engel yürekte değilse her zorluğu birlikte aşabiliriz şuuru ve topyekûn mücadele ile engelli kardeşlerimizin kendilerini gerçekleştirmelerine destek olduk. Sosyal devlet olmanın gereklerini her alanda yaşama geçirdik. Eğitim, rehabilitasyon, istihdam, sosyal yardım, evde bakım, girişimcilik, sportif ve kültürel faaliyetler, sağlık ve erişilebilirlik gibi alanlarda hayata geçirdiğimiz politikalar, destekler, teşvikler, kanunlar, stratejiler, eylem planları, uygulamalar, projeler ve çalışmalar ile engelli kardeşlerimiz ile engelleri birlikte bir bir aştık. Engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikalarımızı “yardım” değil “hak” eksenli bir anlayışla şekillendirdik. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak ve fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına olanak tanımak amacıyla çalışmalarımızı sürdürme ve yapılanları daha da ileri taşımak için hareket ettik. AK Parti olarak, Partimiz bünyesinde 81 ilimizde kurduğumuz Engelli Koordinasyon Merkezlerimiz ile engelli vatandaşlarımızın yanında olduk. Son 19 senedir ülkemiz; ekonomide, siyasette, imar ve altyapı yatırımlarında, dış politikada nasıl büyük atılımlar yapmışsa, engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak, huzur ve refahlarını artırmak ihtiyaç, talep ve beklentilerini karşılamak için tüm imkânları seferber ettik, çok önemli devrim niteliğinde adımlar attık. Bu sayede, bugün hayatın tüm alanlarında yer alarak toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını gösteren engelli kardeşlerimiz spor, sanat, siyaset, eğitim ve iş dünyasında elde ettikleri nice başarılarla bizleri gururlandırmaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de engelli vatandaşlarımızın eğitim ve istihdama katılımı başta olmak üzere, ekonomik, kültürel ve sosyal hayatın içerisinde her alanda aktif bireyler olarak yaşam sürmelerini daha da kolaylaştıracak altyapıyı güçlendirerek, çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Her alanda engelli kardeşlerimizin yanında olduk ve engelleri hep birlikte aştık. Engelli kardeşlerimizin yanlarında olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya, her alanda kendilerini ifade edecek imkanı onlara sunmaya, huzur ve refahlarının artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı. Alpaslan DEMİR

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.