""

Başkan Köse: Şehrimiz daha çabuk gelişecek « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 19:32

Başkan Köse: Şehrimiz daha çabuk gelişecek

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, ilde yapımı devam eden projelerin tamamlanması ile şehrin ekonomik ve sosyal anlamda daha da çabuk gelişeceğini söyledi. Belediye Başkanı Celal Köse, yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları gazetemize değerlendirdi.

Başkan Köse: Şehrimiz daha çabuk gelişecek
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2022 - 13:13

Geçtiğimiz günlerde İl Yöneticileri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milletvekili Yusuf Başer, İl Başkanı Yusuf Başer ve İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı’nında katılımıyla verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Celal Köse, “Cumhurbaşkanı Yarımcımız Sayın Fuat Oktay, Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ ve Milletvekilimiz Sayın Yusuf Başer şehrimizle ilgili bütün çalışmaları yakından takip ederek bizlere ve ilimize büyük destek oluyor. Külliyede yapılan toplantıda; yapımı devam eden ve yapılması planlan projeleri değerlendirdik. İlgili konularla alakalı bakanlarımızla da görüşmeler yapılarak anında çözüm yoluna gidildi. İnşallah bundan sonrada bu tür toplantılarla şehrimizin daha da gelişmesi ve netice alınması adına bu toplantıların yapılması kararı alındı.”dedi.


BÜTÜN DÜNYA ÜLKELERİNDE EKONOMİK SORUN DEVAM EDİYOR
Pandemiyle birlikte bütün dünya ülkelerinde ekonomik sorunların olduğunu vurgulayan Başkan Köse, “Pandemiyle birlikte dünya ülkelerinde ekonomilerde de daralma oldu. Son dönemde Rusya ve Ukrayna savaşı ile muhtemel bir gıda krizi de ortaya çıkıyor. Amerika’da son 40 yılın en yüksek enflasyonu çıkıyor. Avrupa da yine son 30 yılın en yüksek enflasyonu ortaya çıktı. Fransa ziyaretimizde oradaki gıda üzerine faaliyetini sürdüren hemşehrilerimizle bir araya geldik. Özellikle un, yağ ve şeker ürünlerindeki sıkıntılarını dile getirdiler. Yağ 5 kat, akaryakıt 2 kat arttığını ifade ediyorlar. Bu olumsuzluklar dünyanın bütün ülkelerinde maalesef etkisini gösterdi. Temennimiz bu sıkıntıların biran önce atlatılmasıdır. Belediye olarak bizlerde elimizden geldiğince dar gelirli ailelerimize destek olmaya devam ediyoruz.”diye konuştu.


SOSYAL AÇIĞI KAPATMA ADINA FAALİYETE GEÇİRDİK
Agua Park’ı para kazanma adına değil kadınlara yönelik sosyal açığı kapatma adına belediye olarak işletileceğini söyleyen Başkan Köse, “Burada kesinlikle para kazanma düşüncesi güdülmedi. Agua Park son iki yıldır atıl vaziyette duruyordu. Biz burasını belediyemize devredilmesi için Sayın Valiliğimize ve İl Özel İdaremize talepte bulunduk. Sağ olsun onlarda değerlendirerek belediyemize devrettiler. Daha sonra burada hummalı bir tadilat çalışması yaptık.


Belediye Meclisimizle daha önce ki almış olduğumuz kararla burada para kazanma amacı gütmeden tamamen sosyal bir açığı kapatmak ve hanım kardeşlerimizin sosyalleşmesiyle birlikte önemli olan bir açığı giderme adına burayı aldık hizmete açtık. Belediye meclisimiz oy birliğiyle bu tesisimizin belediye tarafından çalıştırılması ve sosyal bir açığı kapatması adına da pek çok karar aldı. Özellikle şehit ailelerine ve gazilerimize 7-24 ücretsiz yaptık. Engelli kardeşlerimize eğer engelli kendini idame ettirebilecek düzeyde değil ise yanında bir refakatçısıyla burada ücretsiz misafir etme olanağı sağladık. Haftanın belli günlerinde mahallelerimizde özellikle hanım kardeşlerimizin sosyalleşmesi adına da mahalle mahalle hanım kardeşlerimizi inşallah burada Yozgat Belediyesi olarak misafir edeceğiz. Haftanın bir günüde özellikle kız çocuklarımız, öğrencilerimize üniversite gençliğimiz olmak üzere ve şuanda ki örgün eğitimdeki ilköğretimdeki, ortaöğretimdeki evlatlarımız olmak üzere onlarda birer gün burada misafir edeceğiz’’şeklinde konuştu.


GEÇEN YIL SON 4 YILDA ATILAN ASFALTIN TOPLAMI KADAR YOLUMUZUN ASFALTINI ATTIK
Geçen sene atılan asfalt çalışması ile son 4 yılda atılan asfaltın toplamı kadar yolu asfaltla buluşturduklarını vurgulayan Başkan Köse, “Bazı mahallelerimizde hala taş kaplamalı yollarımız vardı. Biz bu yollarda ciddi çalışmalar yaparak asfaltla buluşmasını sağladık. Geçen yıl açtığımız bulvarlar var. Kıştan yeni çıktık ve asfalt sezonunu açtık. Biz istiyoruz ki bütün bulvarlarımızın asfaltları atılmış, kaldırımları ve ışıklandırmaları yapılmış halde halkımızın kullanımına sunulmasını istiyoruz. Bu kapsamda makine araç parkımızı yeni araçlarla güçlendirdik. Planlamalarımız kapsamında 4 ana bulvarımız var. Bunlardan bir tanesi Yurt Caddesi. Büyük Camimizden başlayıp Cezaevine giden yol güzergahı, Şehit Bahadır Buharağlıoğlu Anadolu Lisesinin oradan başlayıp TOKİ’lere kadar giden yol ve özellikle Fatih Mahallemizin iniş kısmı güzergahı, birde millet bahçemizin kenarındaki sanayiye çıkan ikinci bulvarımız bunlar bu seneki planlamalarımız içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”diye konuştu.


SON 10 YILDA ARAÇ SAYISI 3 KAT ARTTI
Yozgat’ta son 10 yılda araç sayısının 3 kat arttığını vurgulayan Başkan Köse, “İlimizde Araç sayısının arttığını görüyoruz. Bizler şehrimizin bu anlamda araç trafiğini rahatlatma adına bulvar çalışması yaparak yeni yollar ve yol genişletme çalışmaları ile bu sorunumuzu da aşmayı planlıyoruz. Buna yönelik çalışmaları daha önce başlatmıştık.”dedi.


31 MAYIS’TA İHALESİNİ YAPACAĞIZ
31 Mayıs’ta altyapı çalışmaları ile ilgili ihale yapacaklarını söyleyen Köse, “Yüzlerce Milyon TL’lik bir iş ama şehrimize faydalı bir iş. Biz ihale sonrası hemen altyapı çalışmasına başlayacağız. Şehrimizde iklim şartları nedeniyle en verimli çalışma süresi altı aydır. Kentimizin içme suyu ağının 3’te 1’i asbestli borulardan yani kansorijen içeren kullanılması yasak olan bu borulardan gelen sulardan içiyoruz. Biz bundan bir kere kurtulmamız gerekiyor. Musabeyli Cemil Çiçek Barajından enerji harcayarak getirdiğimiz su normalde tarım sulaması için yapılmıştı. Sonradan ilgili yerlere müracaat edilerek buradan şehrimizin su ihtiyacını karşılaması yoluna gidildi. Suyu biz enerji ile getirdiğimizin bu suyun yüzde 67 kayıp kaçak ve bu suyu Yozgat’a taşımak için elektriğe son ayki ödediğimiz fatura 6 Milyon TL ve 2 Milyon’da sair masraflarımız var. Su tahsilatımız ise 1 Milyon 750 Bin TL şuan eksi 6 Milyon TL görev zararımız var. Biz bunu vatandaşımıza yansıtmamak için sübvanse ediyoruz. sırf vatandaşımıza bu ücreti yansıtmamak için enflasyonla mücadele için sübvanse ediyoruz. Peki nereye kadar sübvanse olacak buna bir dur dememiz gerekiyor. Eğer biz altyapımızı yaparsak ve kayıp kaçak oranımızı sıfıra belki çekemeyiz ama yüzde 5 ile10 kadar düşürürsek biz her ay 5 Milyon TL elektrikten kar etmiş olacağız. Yılda 60 Milyon TL 10 yılda ise 600 Milyon TL yapar. Biz bunu Salı günü yapacağımız toplantıda fiyatları görerek bunu 5 -10 yılda amorti edeceğimiz bir sistemi kuracağız. Bunun da ekonomiye şöyle bir faydası olacak. Barajdaki suyu az kullandığımız zaman buradaki suyun kalan kısmı tarımda sulamaya gidecek ve buradan da tarımda ürün çeşitliliği artırılacak ve hem bölge çiftçimize hem de ülkemiz ekonomisine bu yönde katkı sağlayacak. “şeklinde konuştu. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.