""

Başkan Uçar: İktidar ateşle oynuyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:34

Başkan Uçar: İktidar ateşle oynuyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Yozgat İl Başkanı Nevzat Uçar, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’ye yönelik son günlerde artan kitlesel göçlere dikkat çekerek, bu göçlere göz yumulmasının toplumda kaygı yarattığını belirtti. Uçar, “Bugün Suriyeli mültecilerden daha da büyük bir çapta Afgan mülteci sorunu ile karşı karşıyayız. Avrupa Birliği para veriyor diye bu duruma göz yumamayız. Bu duruma göz yumulur, gerekli tedbirler alınmazsa, sonuçları Türkiye için çok ağır olacaktır.” dedi.

Başkan Uçar: İktidar ateşle oynuyor
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2021 - 17:28

DSP İl Başkanı Nevzat Uçar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün Suriyeli mültecilerden daha da büyük bir çapta Afgan mülteci sorunu ile karşı karşıyayız. Avrupa Birliği para veriyor diye bu duruma göz yumamayız. Bu duruma göz yumulur, gerekli tedbirler alınmazsa, sonuçları Türkiye için çok ağır olacaktır.
Afganistan’dan Türkiye’ye doğru yoğun bir göç dalgası başladı. Taliban karşısında her geçen gün güç kaybeden Kabil yönetimi karşısında milyonlarca Afgan, ülkelerini terk ediyor. Taliban’dan kaçanlar Pakistan, İran, Özbekistan, Tacikistan sınırlarına yığılıyor. Asıl hedefleri ise İran-Türkiye güzergâhından Avrupa’ya geçmek. Ülkemiz yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya.
En büyük Afgan mülteci grubu, toplamı 6,5 milyona varan sayıyla Pakistan ve İran’da. İran’da TIR’lara doldurulan Afgan kaçak göçmenler, İran üzerinden ülkemizin farklı illerinde indiriliyor. AB’nin Suriyelileri ülkede tutması konusunda iktidar ile yaptığı anlaşmanın bir benzerini de Afgan göçmenler için yapmayı planlaması ülkemizin ‘AB’nin sınır bekçisi’ olarak görüldüğünü bir kez daha ortaya koyuyor.
Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, “Suriyelilere sahip çıkarken Türkleri Orta Asya’ya göndermek” anlamına gelen şu provokatör paylaşımı yaptı. “Suriye’den gelenlere sordum. Diyorlar ki; ‘İlk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitseler, biz de yol yordam öğrensek, sonra biz gitsek”
Sonrasında AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar sosyal medya hesabından “Göçmen Sorunu, Suriyeli boyutunu çoktan aştı. Asya ve Afrikalılara kadar uzandı. Bu sorun, önümüzdeki dönem siyasetin en hararetli konusu olmaya namzet. Süreç iyi yönetilmezse sosyal ve siyasal sonuçları ağır olur” dedi.
En azından AKP içerisinde bir kişi, uygulanacak yanlış politikalar neticesinde ilerde yaşanabilecek tehlikelerin farkında. Ancak burada önemli olan hükümetin izleyeceği yol.
SINIRLARIMIZ YOLGEÇEN HANINA DÖNDÜ
Sınırlarımız yolgeçen hanına döndü. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir zaman bugünkü kadar sınır kontrolünü kaybedilmemişti. Suriyeliler ve Afgan mülteciler Türkiye’nin bir numaralı milli beka sorunudur. Bu duruma göz yummak can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Bir an önce sınırımızda güvenlik tedbirlerinin arttırılması lazım. Ülkeye elini kolunu sallayarak giriş yapanların kaçı sabıkalı? Kaçının suç kaydı var? Aralarında terörist var mı? Tüm bunların ciddi şekilde araştırılması.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.