Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Yaşar: “Yozgat Çiftçisine Acil Destek Şart!”

Yozgat’ın birçok ilçesinde etkili olan dolu yağışı sonrası ekili alanlar büyük zarar gördü. CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, yaşanan felaketin ardından çiftçinin yalnız bırakılmaması gerektiğini vurguladı: “Devlet derhal harekete geçmeli, destekler TARSİMLİ-TARSİMSİZ ayrımı yapılmadan sağlanmalıdır.”

Yozgat’ın birçok ilçesinde etkili

Hafta sonu Yozgat’ta etkili olan dolu yağışı, merkez başta olmak üzere Yerköy, Sarıkaya, Çayıralan ve Boğazlıyan ilçelerinde yaklaşık 50 köyde ciddi tarım zararlarına yol açtı. Hasada günler kala tarlasını biçime hazırlayan çiftçi, dolu felaketiyle bir kez daha yıkıma uğradı. CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, yaşanan afet sonrası yaptığı açıklamada, çiftçinin yalnız bırakılmaması ve acil devlet desteği sağlanması gerektiğini belirtti.
“TOHUMLUK DAHİ KALMADI, UMUTLAR SÖNDÜ”
Dolu yağışıyla birlikte birçok çiftçinin tarlasında ürün kalmadığını ifade eden İl Başkanı Abdullah Yaşar, “Çiftçimiz bu yıl ikinci kez dolu felaketiyle karşı karşıya kaldı. Tarlada tohumluk dahi ürün kalmadı. Hasada günler kala dolu çiftçimizin tarlasını vurdu. Umutlar tamamen söndü. Bu saatten sonra çiftçimize verilecek destek sadece geçici bir yardım değil, tarımın ayakta kalması için hayati bir zorunluluktur” dedi.
“SADECE TARSİM YETMEZ, BORÇLAR ERTELENMELİ”
CHP Yozgat İl Başkanı Yaşar, yalnızca TARSİM sigortası kapsamında yapılacak yardımların yetersiz kalacağını ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:
“Sadece TARSİM sigortasıyla bu iş geçiştirilemez. TARSİM’li veya TARSİM’siz ayrımı yapılmaksızın tüm zarar gören çiftçilerin borçları ertelenmeli, faizsiz destek paketleri açıklanmalı, tohum ve gübre desteği acilen sağlanmalıdır. Mazotun 60 liraya dayandığı bir ortamda çiftçiye destek olunmazsa, Yozgat tarımı bu yılı değil, belki de gelecek yılları da kaybedecektir.” / Haber Merkezi

Reklamı Geç