""

Başkan Zararsız: 15 Temmuz Türkiye’nin demokrasi bayramıdır « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:10

Başkan Zararsız: 15 Temmuz Türkiye’nin demokrasi bayramıdır

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, 15 Temmuz’un Türkiye’nin demokrasi bayramı olduğunu söyledi.

Başkan Zararsız: 15 Temmuz Türkiye’nin demokrasi bayramıdır
Son Güncelleme :

11 Temmuz 2017 - 7:00

Sendika Başkanı Ferman Zararsız, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “ 15 Temmuz’da darbe teşebbüsünde gördük: Meclisi bombalıyorlardı, halkın üzerine ateş açıyorlardı, Emniyet Müdürlüğü binalarını bombalayıp, polislerimizi şehit ediyorlardı, tankları vatandaşların üzerine sürüp paletlerin altında her şeyi ezip paramparça ediyorlardı. İşte bu güruh Irak, Suriye, Mısır’da yapılanları gölgede bırakırdı. Allah-u Teâlâ tuzaklarını başlarına geçirdi.”
Darbe girişimi gecesi ülkenin her yerinde olduğu gibi Yozgat’ta da demokrasi nöbetine başladıklarını ifade eden Zararsız, “Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığı ve Hak-İş Başkanlığı olarak, 15 Temmuz gecesi ülkemizin her yerinde olduğu gibi, vatan hainlerinin, hain planlarını devreye soktuğu gece, Cumhurbaşkanımızın meydanlara inin talimatıyla, Yozgat Cumhuriyet Meydanına indik, çadırımızı kurduk ve demokrasi nöbetimize başladık. Halkımıza sendikamız üyesi tüm işçilere, demokrasi nöbetleri süresince ikramlarda bulunduk. Halkımızın ve sendikamız üyesi işçilerin kendi el yazıları ile, 15 Temmuz gecesi yaşananlar hakkındaki anılarını kaleme aldıkları, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi adı altında kitap bastırdık. Cumhurbaşkanımız evlerinize döne bilirsiniz diyene kadar demokrasi nöbetimize devam ettik. 15 Temmuz Demokrasi Bayramında, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığı ve Hak-İş İl Başkanlığı olarak, 15 Temmuz 2017 tarihi Cumartesi akşamı Yozgat Cumhuriyet Meydanında çadır kurup Demokrasi nöbeti tutacağız. Yozgat halkımıza ve sendikamız üyesi işçilere ikramlarda bulunacağız. Bu nedenle Yozgat halkımızı ve sendikamız üyesi işçileri 15 Temmuz 2017 tarihi akşamı Yozgat Cumhuriyet Meydanına davet ediyoruz.”diye konuştu.
“HAK-İŞ’in Türkiye’deki emsal konfederasyonlar içerisinde 15 Temmuz gecesi en ağır kaybı veren örgüttür.” diyen Zararsız, “ HAK-İŞ olarak 15 Temmuz gecesi Türksat’ta Ali Karslı ve Ahmet Özsoy’u, Külliyede eniştesi ve abisiyle beraber bulunan Hakan Döşen’i, Genelkurmay karargahı önünde şehit düşen Celalettin İbiş’i şehit verdik.
HAK-İŞ şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Milletimiz gibi biz de bir an evvel bu teröristlerin en kısa zamanda en ağır şekilde cezalandırılacağı mahkeme kararlarının verilmesini istemekteyiz, “Onun için milletimizin talepleri doğrultusunda ve hukuk çerçevesi içerisinde adaletin bir an evvel tecelli etmesi konusunda her türlü çabayı ve gayreti göstermeye devam edeceğiz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bu davanın sonuna kadar tarafı ve takipçisi olacağız. Hainlerin, teröristlerin, millete ihanet eden alçakların en ağır şekilde cezalandırılmaları için elimizden gelen bütün çabayı hep birlikte göstereceğiz.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.