""

Başsavcı Recep Sevgili, Kariyer Günleri’nde öğrencilerle buluştu « Yeniufuk Gazetesi

23 Ekim 2024 - 06:22

Başsavcı Recep Sevgili, Kariyer Günleri’nde öğrencilerle buluştu

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından farklı okullarda düzenlenen Kariyer Günleri etkinliklerinin bu haftaki konuğu, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili oldu.

Başsavcı Recep Sevgili, Kariyer Günleri’nde öğrencilerle buluştu
Son Güncelleme :

22 Ekim 2024 - 17:56

Başsavcı Sevgili, mezun olduğu Yozgat Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek, mesleği ve kariyeri hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Kariyer yolculuğunu ve deneyimlerini öğrencilerle samimi bir şekilde paylaşan Başsavcı Sevgili, mesleğinde başarıya ulaşmanın en önemli unsurlarının özveri ve sürekli çalışmak olduğunu vurguladı. Hukuk alanında ilerlemek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Sevgili, disiplinli bir çalışma düzeni ile kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.
Başsavcı Sevgili konuşmasında, aile bağlarının insan hayatındaki önemine de değinerek, bireyin çocukluk döneminden itibaren yaptığı arkadaş seçimlerinin karakter gelişimi, akademik başarı, sosyal yaşam ve kariyer üzerindeki etkilerini vurguladı. Öğrencilere bu konularda dikkatli olmaları ve doğru kararlar almaları gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
Öğretmenlerin ve tüm eğitimcilerin toplum üzerindeki büyük etkisinden de bahseden Başsavcı Sevgili, onların öğrencilere rehberlik etmedeki önemli rollerine dikkat çekti.
Etkinlik sonunda Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, programın öğrenciler açısından son derece keyifli ve verimli geçtiğini belirterek, Başsavcı Recep Sevgili’ye katkılarından dolayı teşekkür etti. Öğrenciler ise Başsavcı Sevgili ile bir araya gelme fırsatından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
/Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.