""

Başvuru yapmayan haklarını kaybedecek « Yeniufuk Gazetesi

8 Eylül 2024 - 03:15

Başvuru yapmayan haklarını kaybedecek

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 81 ildeki tapu sahiplerini ilgilendiren kritik bir duyuru yaparak, başvuru yapmayanların haklarını kaybedebileceği konusunda uyardı. Yozgat’ta bulunan tapum sahipleri için de geçerli olacak uygulamayla ilgili detaylar haberimizde.

Başvuru yapmayan haklarını kaybedecek
Son Güncelleme :

19 Temmuz 2024 - 16:26

Tapu sahipleri için son başvuru tarihine 90 gün kala yapılan bu uyarı, taşınmaz mal sahiplerini harekete geçirmeyi hedefliyor. Tapu belgeleri üzerindeki kayıtların düzenlenmesi ve güncellenmesi işlemleri, tapu ve kadastro hizmetleri çerçevesinde büyük önem taşıyor.
HİSSELİ TAPULARDA ÖNEMLİ DETAYLAR
Özellikle hisseli tapularda, hissedarların diğer hissedarlara haber vermeden gerçekleştirdiği satışlarda itiraz hakkı bulunuyor. Bu nedenle, hisseli tapu devirlerinde feragatname alınmaması durumunda ön alım talepli dava açılabilme süresi 2 yıl olarak belirlenmiş durumda.
ŞUFA HAKKI VE SÜRE SINIRLARI
Hisseli tapularda şufa hakkı bulunması, hissedarların diğer hissedarların paylarını öncelikli olarak satın alma hakkına sahip olduğunu belirtiyor. Üçüncü kişilere hisseli tapunun satılması durumunda noter aracılığıyla hissedarlara bildirim yapılması gerekiyor ve bu bildirim sonrası 3 ay içerisinde ön alım talepli dava açılabiliyor.
BAŞVURU YAPMAYAN HAKLARINI KAYBEDECEK
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yasal süre içinde başvuru yapmayan tapu sahiplerinin haklarını kaybedeceği konusunda uyarıda bulundu. Taşınmaz mal sahiplerinin, hak ve yetkilerini koruma altına almak için belirtilen süre içerisinde başvurularını yapmaları büyük önem taşıyor.
Tapu sahiplerinin hak kaybına uğramamaları için son başvuru tarihine kadar gerekli işlemleri tamamlamaları gerekiyor. Bu kritik süreçte, tüm tapu sahiplerinin dikkatli olmaları ve haklarını koruma altına almaları için zamanında başvuru yapmaları önemle tavsiye ediliyor./Haber Merkezi

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN