""

Bayramın ardından ve 24 Temmuz « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 14:41

Bayramın ardından ve 24 Temmuz

Bayramın ardından ve 24 Temmuz
Son Güncelleme :

25 Temmuz 2021 - 16:27

Toplumda dini bayramların yeri her zaman özel günlerdir. Kısıtlamalara mümkün olduğunca uyularak, bir bayramı daha tadında yaşayıp, anılarımıza katarak, geride bıraktık. Dokuz gün süren tatilin maddi ve manevi yükünü bugünden geçerli olmak üzere yoğun bir tempo ile çalışarak, kapatmaya koyulduk hep birlikte.

Bayram sürecinde birçok vatandaşımız, dikkatsizlik ve gerekli tedbirlerden uzak kalmalarının faturasını meydana gelen trafik kazalarında kimileri canları ile kimileri de mallarıyla ödemek durumunda kaldı.

Doğal afetlerin devam ettiği Karadeniz bölgesinde gerekli tedbirlerin yıllardır yeteri kadar alınmamasından kaynaklı yaşanan mağduriyetlerin bayram sevincine gölge düşürdüğünü de hatırlatmakta yarar görüyorum.

* * * *

Yozgat bu bayramda eskisi gibi çok canlı ve hareketli günler yaşadı. Gurbetçi vatandaşlarımızın ve yurt içinde başka şehirlerde yaşayan hemşerilerimizin memleketlerini ziyaretleri ile caddeler, sokaklarda bayram süresince dikkat çeken bir yoğunluk yaşandı.

Yaşanan bu yoğunluk piyasaları canlandırırken, mahalle bakkalı, küçük ve orta ölçekteki esnaflarımız nasip ve kısmetine düşen payı aldı.

Kurban bayramı ayrıca siyasetçiler için de kaçınılmaz bir fırsat oldu. Milletvekilleri başta olmak üzere siyasi partilerin temsilcileri, hemen her gün en az bir İlçe, Belde ziyaretleri yaptı. Düğün, Nişan törenlerinde vatandaşın elini sıkmak, derdini daha çok dinlemek için adeta birbirleri ile yarışa katıldı.

Kurban bayramı bir kez daha çok zaman günlük hayatta unuttuğumuz ancak dilimizden düşürmediğimiz birlik, beraberlik, yardım ve dayanışma duygularımızı hatırlattı.

* * * *

Kurban bayramının devamında Basın camiası için önemli bir yeri olan 24 Temmuz Basın bayramı Gazetecilerin yılda bir kez de olsa hatırlanmalarına vesile oldu.

Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma günü nedeniyle çok sayıda açıklamalar yapıldı.

Bu açıklamalarda basının sorunları ve çözüm önerileri yetkililere mesajlar yoluyla iletildi. Gazetemizin de üyesi olduğu Türkiye genelinde 8 Gazeteciler Federasyonu, 89 Gazeteciler Cemiyeti ve basın derneği ile bu derneklere üye yaklaşık 20 bin medya çalışanını tek çatı altında toplayan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Genel Başkanı Nuri Kolaylı açıklamasında, basın çalışanlarının görevlerini gerçek anlamda özgürce yapamadığını söyledi.

Bu bağlamda bütün açıklamalara bakıldığında tamamının en önemli ve dikkat çeken ortak noktası kısa bir süre önce Kamu kurumlarında uygulamaya konulması zorunlu hal alan tasarruf tedbirleri genelgesi konusu basının yaşadığı sorunları adeta katmerleştirmiştir.

Türkiye’de siyasi partilerin hızla seçim çalışmalarına ağırlık verdiği bir süreçte iktidar partisinden basının sorunlarının çözümü beklenirken, böyle bir uygulama ile büyük bir camiayı daha da büyük sorunlarla karşı karşıya kalmasına temel oluşturmak akıl ve mantıkla izah edilecek bir konu değildir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.