Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bekçilere polislik yolu açılıyor

Meslekte 6.yılını dolduran ve en az ön lisans mezunu olan bekçilere, sınav ve eğitimle polis memuru olabilme hakkının tanınması yönündeki teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sunuldu.

Meslekte 6.yılını dolduran ve en az ön lisans mezunu olan

Önümüzdeki günlerde bekçilerin görevde yükselme imkanına dair yasal düzenlemelerin Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sunulan teklifte bazı şartları sağlaması durumunda bekçilere polis olma şansının verilmesi istendi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu‘nda İçişleri Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesi vardı. Ali Yerlikaya görüşmelere geldi ve bakanlığının bütçesini sundu.

Bu açıklamayla birlikte meslekte 6 yıl çalışan ve en az ön lisans mezunu olan bekçilerin sınav ve eğitimle polis olmalarının yolunun açılacağı ifade ediliyor./Haber Merkezi

Reklamı Geç