""

Bekir Bozdağ ile her şeyi konuştuk « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 03:17

Bekir Bozdağ ile her şeyi konuştuk

Bekir Bozdağ ile her şeyi konuştuk
Son Güncelleme :

20 Haziran 2021 - 15:27

Perşembe günü kaleme aldığım buradan Cuma günü sizlerle paylaştığım yazımda “Bekir Bozdağ ile hasbihal” edeceğimizi sohbetimizin konusu yapmıştım.

Milli Park Çamlıkta Belediyenin sosyal tesislerinde sabah kahvaltılı toplantıda Sayın Bozdağ ile uzun uzun Yozgat’ın genel durumunu ve Basının durumu konuştuk.

Ak Parti Hükümetleri döneminde Yozgat hangi fırsatları değerlendirebildi, bu fırsatların ne gibi katkıları olup olmadığını değerlendirdik.

Burada bir hakkı teslim etmek adına şunu ifade edeyim. Cuma vaktine kadar süren toplantının yapılmasına Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer önderlik ederek, hanesine artı bir puan daha ekledi.

Sayın Bozdağ’ın açıklamalarına geçmeden önce bir hatırlatma yaparak devam edeyim. Toplantı sırasında bir önerim oldu. Şöyle ki; Bu toplantı Yozgat’ın ve bizler için önemlidir. Ancak netice almamız için bu toplantıları daha sık yapmak lazım. Kabul ederseniz bu toplantı aylık olarak yapalım. Yozgat’ta günlük yayın yapan 6 Gazete bulunmaktadır. Her ay bir gazetenin davetlisi olarak, yapılanları, yapılacakları gözden geçirelim dedim.

Bu teklifim kabul gördü. Sayın Bozdağ ile bundan sonra her ay bir toplantı dâhilinde bir araya geleceğiz. Yozgat’ın sorunlarına çözüm bulmakla birlikte doğru işlerin sayısını çoğaltılmasını ve insanların hayatlarına olumlu dokunuşlara katkıda bulunmaya vesile olacağız.

* * * *

Toplantıda Sayın Bozdağ’a Yozgat Basının sorunlarından bahsettik. Bir süreden beri Yozgat Basının Çorum’a bağlandığını hatırlattık. Bozdağ, yerel basının sorunlarını dinledikten sonra Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ı telefonla arayıp gazetelerin resmi ilan sorunlarını iletti. Duran’a ilk fırsatta bir araya gelmeyi öneren ve yerel basının sorunlarını 7 Temmuzda Ankara’da yapılacak AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’a ileteceğini ve konunun emanetinin kendinde olduğunu söyledi.

* * * *

Gelelim Sayın Bozdağ’ın gazetelere haber olan açıklamalarına; tekrara düşmemek için özetle aktarayım. Sayın Bozdağ, cümleleri kurarken, kimi zaman öz eleştiri, kimi zaman duygu yüklediği konuşmasında samimi yaklaşım gösterdi.

 “Yozgat’ın gözü kulağı, konuşan dili yazan eli olan basın mensuplarımızla hem Yozgat’ımızı hem ülkemizi konuşmak hem de onlardan istifade etmek bizim için her zaman büyük bir şeref olmuştur. Basınla olan ilişkilerimizde zaman zaman iyi kötü anlarımız oldu ama geçmişe bakarak geleceği inşa etmemiz çok zor. Geçmişten belki ders alarak geleceğe bakmak herkes için daha faydalı olur. Siyasi hayatım içerisinde basının hem doğru bilgilendirme, hem doğru bilgiyi toplama yayma konusunda çok büyük rehberliği olduğunu gördüm. Yozgat basını da bu noktada bizim rehberimiz olmuştur hep. AK Parti iktidarımızın yaptığı eserlerin çoğunda plan dahi olmadan Yozgat medyasında yer aldığını konuşulduğunu görüyoruz. Yapılacak yatırımlar konusunda hem siyaset kurumuna hem iktidara hem il yöneticilerine rehberlik yapıyor esasında öncü kuvvet görevi ifa ediyor. Bunun için basınımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yozgat 420 Bin nüfuslu bir yer değil. Yozgat 2 Milyon 200 Bin hatta daha fazla nüfuslu bir yer. Yozgat’ı sadece Yozgat’ın içinde yaşayanlarla değerlendirmemek lazım. Çünkü Yozgat Yozgat’tan çok büyük. Nüfusu da çok büyük nüfuzu da nüfusundan çok çok daha üstünde. Bizim potansiyelimizi böyle görürsek bu güçten daha fazla istifade ederiz. Yozgat’a 420 Bin nüfus üzerinden bakan çok dar bir pencereden bakar. Sayın Cumhurbaşkanımızla da zaman zaman Yozgat konusu olduğu zaman Yozgat’a yapılan bir yatırımın Türkiye genelinde duyulacağı, doğuracağı memnuniyeti anlatırken, hep bahsederim. Yanlış anlaşılacağını biliyorum ama yine de söyleyeceğim. Ankara’ya artık Yozgatlılar sahip çıkmalı. Ankara bizim. Şuan Ankara’da en fazla nüfusu olan biziz.

Ankara’daki potansiyele ve güce hem Yozgat’ın hem de Ankara’nın Yozgat’a sahip çıkması gerekir. Biz bize yeterizden ziyade biz Yozgatlılar olarak bize yeteriz dememiz lazım.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.