""

Bekir Çaylak, Kayseri TV1’e Yozgat’ın haftalık gündemini değerlendirdi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 16:07

Bekir Çaylak, Kayseri TV1’e Yozgat’ın haftalık gündemini değerlendirdi

Yozgat’ın tecrübeli gazetecilerinden ve Yeniufuk Gazetesi Sahibi Bekir Çaylak, Yozgat’ın haftalık gündemini Kayseri TV1’e değerlendirmeye devam ediyor.

Bekir Çaylak, Kayseri TV1’e Yozgat’ın  haftalık gündemini değerlendirdi
Son Güncelleme :

02 Aralık 2017 - 7:00

Her hafta Cuma günleri Kayseri TV’1’in öğle kuşağı canlı haber yayına bağlanan Bekir Çaylak, Haber Spikeri Süleyman Kaçmaz’ın ekonomiden siyasete ilin sosyal ve kültürel gelişimine yönelik sorularını yanıtladı.
Yozgat Havaalanı ihalesinin 14 Aralık’ta yapılmasının planlandığını söyleyen Bekir Çaylak, “Havaalanı projesinin tamamlanması şehrimizi yatırımcı açısından daha cazip bir hale getirecektir. Yozgat gelişmekte olan iller arasında yer alıyor. Tarım ve hayvancılık açısından Tarım İl Müdürlüğü ve TKDK destekleri ile yapılan yatırımlar şehrin hayvancılık açısından gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır. Bugün Yozgat ve ilçelerini gezdiğimizde mutlaka devlet destekli yatırımları görebiliriz. Bunlar şehrimiz açısından gerçekten önemli yatırımlardır.”dedi.
SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI
Kaçmaz’ın sağlıkla ilgili sorusuna Yozgat’ta sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını kaydeden Bekir Çaylak, “Yozgat Şehir Hastanemiz fiziki ve genel durumu bakımından ilçelerimize de hitap edecek bir durumdadır. Son yıllarda sadece Yozgat şehir hastanesi değil ilçelerimizde yeni modern hastanelere kavuştu. Yani sağlık alanında da ilimizde güzel gelişmeler yaşandı. Tabi sanayi yatırımları bakımından işadamlarının şehrimize gelmesi için Yozgat Valiliğimizin bir çalışması var.
Vali Kemal Yurtnaç, yatırımın gelmesi için büyük çaba sarf ediyor. Bizde basın olarak bu konuları yakından takip ediyoruz.Çünkü Yozgat göç veren iller sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Önemli yatırımların gelmesi halinde şehrimizde yaşanan göç sorununa bu sayede dur demiş oluruz. ”diye konuştu.
YOZGAT KÜLTÜR VE SANATTA YARIŞIYOR
Yozgat kültürü ve sanatıyla ilgili soruya Bekir Çaylak, “Son yıllarda kültür ve sanatta ilimizde güzel etkinlikler, güzel programlar yapılmaktadır. Bu konuda Yozgat Belediyesi Kültür Müdürü Fadime Solmaz öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikler şehrimizi kültür ve sanatta bir adım daha ileri taşıyor. Yozgat huzurlu iller bakımından da ilk sıralarda yer alıyor. Bu bakımdan güvenlik güçlerimiz diğer şehirlere göre şehrimizde daha rahat görev yapıyor diyebiliriz. Yozgat’tan aktarabileceklerimiz bu haftalık bu kadar.”diye ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.