""

Bektaş güven tazeledi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 07:47

Bektaş güven tazeledi

Esnaf ve sanatkarın sonucunu merakla beklediği Yozgat Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefaalet Kooperatifinin olağan genel kurulu büyük bir katılımla yapıldı.

Bektaş güven tazeledi
Son Güncelleme :

22 Ocak 2018 - 7:00

Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda gerçekleştirilen ve birçok üyenin içeri girmekte zorlandığı, alınan güvenlik önlemlerinin muhtemel bir arbedeyi önlediği seçimler adaylardan Serkan Civelek ve Kadir Şahin taraftarlarının tüm isteklerine rağmen açık şekilde yapıldı. Üyelerin büyük bölümünün desteğini alarak yeniden başkanlığa seçilen Uğur Bektaş bundan sonra da esnafa olan hizmetlerinin devam edeceğini ifade etti.  Uzun yıllardır Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği ve Kooperatif başkanlığını yürüten, Odayı bıraktıktan sonra EKK’da görevine devam eden Uğur Bektaş karşısına bu kez iki aday çıkmasına ve yoğun şekilde sandık isteği olmasına rağmen açık oy’la yerini korudu. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı, gerginliğin arttığı genel kurulda konuşan Bektaş, 2017 yılında kooperatif olarak 30 milyon TL tutarında kredi desteği sağladıklarını ve bu kredilerden yaklaşık bin üyenin yararlandığını kaydetti. Bektaş, “Kullandırılan kredilerin yıllık faizi yüzde 5’dir. İşyeri edindirme kredisine müracaat eden Esnaf ve Sanatkarlarımıza kısa sürede kredileri kullandırma gayretindeyiz. Aynı zamanda Sıfır Araç Edinme kredisine müracaat eden Esnaf ve Sanatkarlarımıza ( Nakliye – Hafriyat – Taksi vb.) kredilerini sorunsuz olarak kullandırarak yeni araç almalarını sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi. Kredi başvurularının 3 gün içerisinde sonuçlandırıldığına değinen Bektaş, müracaat, istihbarat , ipotek alımı onay aşaması ve ödemesi normal şartlarda 15 gün ile sonuçlandırılırken , deneyimli yönetici kadro ve personellerle kooperatif tarafından bu süre müracaat süresi sonrasında 3 iş günü ile gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Yönetim, denetim kurullarının ibrasının ardından rakiplerinin ve üyelerin isteğine rağmen çoğunluğun açık oy’la seçime gidilmesi talebi, Divan tarafından kabul gördü. Açık oylama sonrasında Uğur Bektaş üyelerin çoğunluğunun oy’unu alarak 3 yıl daha EKK Başkanlığına seçildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.