""

BELEDİYE BAŞKANI KAZIM BEY İLE YOZGAT’I KONUŞTUK « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 12:35

BELEDİYE BAŞKANI KAZIM BEY İLE YOZGAT’I KONUŞTUK

BELEDİYE BAŞKANI KAZIM BEY İLE YOZGAT’I KONUŞTUK
Son Güncelleme :

07 Eylül 2017 - 9:25

Öncelikle bütün hemşerilerimizin geçmiş Kurban bayramını bir kez de buradan kutluyor, nice bayramlara sağlık, huzur ve barış içinde kavuşmanızı diliyorum.

Gelelim sohbetin konusuna…

Arkadaşımız Ferhat Özer bayramdan birkaç gün önce sabah saatlerinde oturuyorduk Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’ın gazetemizin bulunduğu Bankalar caddesinden geçerken, kendisini fark etmesi üzerine çay içmeye davet ettik.

Sağolsun bizi kırmadı, biraz vakti olduğunu söyleyip, oturdu. Her zamanki gibi karşılıklı olarak hal-hatır sorma faslından sonra –Başkanım elçiye zeval olmaz bazı çalışmalarla ilgili vatandaşların şikâyetleri ya da sitemleri oluyor bunları size iletmek bizim görevimiz, bilginiz olsun dedim.

Şöyle ki; -Başkan vatandaş ve özellikle çarşı esnafı yaptığınız birçok çalışmadan dolayı oldukça rahatsızlar, bunları sizin yüzüne gelip söyleyemeyebilirler ama bilmelisiniz ki; yol çalışmaları, meydan yeri düzenlemeleri, oto park gibi birçok konuda vatandaşların sizden rahatsızlığı olduğunu biliyorsunuzdur değil mi? dedim.

Bu konuda Başkanın açıklamalarını fazla uzatmadan sizlerle bir kez daha paylaşmak istiyorum: Şehrimizin 40 yıllık sorunlarını biranda çözmek elbette mümkün değil. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana şehrimizin öncelikli sorunlarını ele aldık. Yapılan ve yapımı devam eden projelerimizin tamamlanması ile Yozgat’ımız bambaşka bir görünüme kavuşacaktır. Şehrimizin en büyük sorunları arasında ilk sırayı alan oto park sorunu, hepimiz biliyoruz ki bu sorun bugünün değil 40 yılın sorunudur. İnşallah kısa bir süre içerisinde bu sorunu da yapımı devam eden belediyemiz yanındaki 350 araçlık katlı otoparkla çözmüş olacağız.

Ayrıca Şehrimizin durumunu benim kadar vatandaşlarımızda çok iyi biliyor. Çalışma yapılan alanda elbette esnafımız vatandaşımız etkileniyor ve haklı olarak serzenişte bulunabiliyor, bunu anlayışla karşılıyoruz. Fakat o cadde ya da o bölgede çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşlarımız bizlere daha sonra teşekkür ediyor. Ben hiçbir zaman şahsi kişisel beklenti içine girerek hareket etmedim etmem de. Makam mevkilerin gelip geçici olduğunu en iyi bilen insanlardan biriyim. Çünkü geçmişte gerek bürokraside gerekse siyasi alanda en yüksek makamları gördüm. Bu yüzden de tek gayem Yozgat’ı yaşanılır örnek bir şehir haline getirmek istiyorum.

Bir başka konu bu sene asfalt çalışmalarına geç başladık, bunun sebebi ise, tesisler kullanılamaz duruma gelmişti bakımına yaklaşık 750 bin TL harcayarak yeniden faaliyete geçirdik. 3 yıllık dönemimiz de alt yapısı tamamlanan yollarımıza bu yıl 55 Bin ton olmak üzere yaklaşık 100 bin ton asfalt attık.
Tol çarşının içerisinde pis kokulardan çöplerden dolayı kimse girmek istemezken bugün Beyaz Han çarsına bayanlarımız dahi rahatlıkla giderek alışverişlerini yapabiliyor. Buradaki esnaflarımızda yapılan hizmetten dolayı teşekkür ediyor. Tol Çarşı restorasyon çalışmalarımızda hızla devam ediyor 30 yıldan beri mezbelelik bir görünüme sahip olan Tol Çarşı yok olan tarihi dokusuna yeniden kavuşmuş olacak. Şeyh Osman Mahallesinde, Çapanoğlu Büyük Cami çevre düzenlemesi, yeni hal pazarı ve diğer yerlerdeki projelerin tamamlanması ile Yozgat güzel bir şehir görünümüne kavuşacaktır.

Konuyu toparlayacak olursak son cümle olarak gerçek şu ki; şehirde genel itibariyle bir çalışma söz konusu. Elbette bu çalışmaların bir de zahmeti ve külfeti bulunmaktadır. Yozgat bugün bu süreci yaşıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.