""

Belediye Başkanını Beğeniyor Musunuz? « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 20:45

Belediye Başkanını Beğeniyor Musunuz?

Belediye Başkanını Beğeniyor Musunuz?
Son Güncelleme :

18 Ocak 2022 - 17:48

Siyasi gelişmelere baktığımızda partilerin son zamanlardaki çalışmaları vatandaşın önüne seçim sandığının önümüzdeki yıl konacağını göstermektedir.

Ancak daha erken bir seçim söz konusu olabilir mi, bunu özellikle iktidar kanadının önümüzdeki aylarda ortaya koyacağı tavır ve alacağı kararla hep birlikte göreceğiz.

Fakat şuanda gerek ülke genelinde gerekse Yozgat’ta siyaseten yapılan çalışmalardan anlaşılan o ki, her şey seçim ve vatandaşın oyunu kazanmak içindir.

Bu bağlamda gerek iktidar kanadını oluşturan gerekse muhalefet kanadında yer alan partilerin temsilcilerinin kimi zaman bire bir vatandaşla diyalogları kimi zaman da teknolojinin imkânlarından yararlanarak, çalışmalarının amacı seçimlerden başarı ile çıkmaya yöneliktir.

Geçtiğimiz günlerde bir anket firması tarafından iki gün ara ile telefonda yapılan ankete katıldım.

Şimdiye kadar güvenmediğim ve inanmadığım için telefonda yapılan böyle anket işlerine katılmak aslında huyum değildir.

Neyse katıldık artık söz konusu ankete. Sorular sırası ile gelmeye başladı…

Önce ikamet ettiğim mahallenin ismini söyledim.

-Yozgat’ın size göre en önemli sorunu nedir?

-Şehirde yaşadığınız sorunları Belediyeye bildiriyor musunuz?

-Belediye Başkanını tanıyor musunuz?

-Belediye Başkanını başarılı buluyor musunuz?

-Belediye başkanının neler yapmasını isterdiniz?

-Belediye Başkanını beğeniyor musunuz?

-Belediye başkanı lider vasıflı birisi midir?

-Belediye başkanını beğeniyor musunuz?

-En son seçimlerde hangi partiye oy verdiniz?

-Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

-En son seçimde hangi partinin adayına oy verdiniz?

-Bu Pazar seçim olsa hangi partinin adayına oy verirsiniz? Sorular sorulara kısa kısa cevaplar istenmiş olsa da, konuların doğru şekilde anlaşılabilmesi için verdiğim cevapların uzun olduğunu söyleyen görevli arkadaşa, sorulan sorular gibi cevaplarda aynı şekilde önem arz etmektedir.  Dolayısı ile bu anket değerlendirilirken, cevapların dikkate alınması gerektiğini söyledim.

Bu birinci yaptığımız anketti, ikincisi ise birkaç gün sonra oldu. Görevli arkadaşa birkaç gün önce benzer bir ankete katıldığımı baştan söyledim. Bir süre sohbetin ardından ikinci kez yapılan bir anket çalışmasının bir sakıncası olmaz cevabı üzerine sorulan sorulara aynı şekilde cevaplar verdim.

Bu çalışma kapsamında birçok kişi arandığını biliyorum anket amacına ulaşırsa Yozgat adına bundan sonra olumlu gelişmelere vesile olacaktır diye düşünüyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.