""

Belediye Meclis toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 02:13

Belediye Meclis toplantısı yapıldı

Yozgat Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Celal Köse başkanlığında Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Belediye Meclis toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2021 - 17:16

Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Belediyesi olarak kısıtlamayı fırsata çevirdik daha öncesinde belediyemizin önünde ki yol genişletme, peyzaj ve asfalt çalışmamız olmuştu pandemiden dolayı da malzememizi almamıza rağmen bankalar caddesi dört yol ve askerlik şubesi arasındaki saat kulesini de içine alan güzergahta bir çalışma planlamıştık pandemiden dolayı esnafımız ve vatandaşlarımız mağdur olmasın diye orayı da açmamıştık bu 21 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirerek ekiplerimiz orada çalışmalara başladı ve bayram sonunda trafiğe açarak orada iyi bir hizmet gerçekleştirdiktik. Orada çalışan ilgili belediye birimlerine teşekkür ediyorum. Hiçbir mağduriyet yaşatmadan şehrimizde ki araç ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu yerde yüzümün akı ile trafiğe açarak insanımızı rahatlattıklarını söyledi.

Başkan Köse yaptığı açıklamada “Çalışmalarımız devam ediyor kaldırım çalışması peyzaj düzenlemesi ışıklandırma ve yay geçitleri ve yol boyama çalışmaları bitecek 15 gün sonra pırıl pırıl bir caddeye kavuşmuş olacağız. Orası Yozgat’ın giriş kapısı ne kadar temiz olur ne kadar bakımlı olursa ne kadar güzel olursa o kadar da yüzümüz ak olur diye düşündük. Bu çalışmadan özellikle basınımız lise caddesinde kış boyu orada anket yaptılar hemde röportaj yapmıştı özellikle lise caddesinin kaldırımları çok kaygandı herkesin ailesinden eşinden dostundan çevresinden orada bir kazaya sebep olmuştu taş kaliteli olmasına rağmen Yozgat şartlarına uygun bir taş değildi. Bundan sonra ki süreçte vatandaşımızın oradan rahat bir şekilde yürüyebileceği güvenli bir şekilde gezebileceği bir alan olsun istedik. Anketlerin sonucunda yüzde 80 yüzde 90 değişimden yana bir tavır vardı biz burayı özellikle posta hane önünü söktük yapmaya başladık vatandaşlardan aşırı bir memnuniyet oluştu bir an önce bu taşlardan da kurtulalım istiyorlar. Bizlerde etap etap lise caddemizde çalışmalarımızı sene sonuna kadar kış ayı gelmeden bitirmeyi planlıyoruz.

Bu ay içerisinde 4 tane konağımızın ihalesini yapacağız malum daha öncesinde Osman Paşa adını verdiğimiz meydanımızın hemen arkasında ki alana gençlik Gençlik ve kültür merkezi projemiz vardı projelerimizin bütün detayları bitti fiyatlandırma çalışmaları bitti kültür bakanlığına ve Gençlik spor bakanlığına projelerimizi sunduk onlarda çok beğendiler nasip olursa onlarında ihalesini yakın zamanda yapacağız bu ay içerisinde gazetelerde ilana çıkarız çok kapsamlı proje hem kültür bakanlığından hem de Gençlik spor bakanlığının katkısıyla inşallah orada güzel bir projeyi de yapmış olacağız.

Halı saha çalışmalarımız 5 tanesi şuanda bitmek üzere 5 tanesinin ihalesi ve yer teslimi yapıldı yanına da 5 tane daha katarak toplam 15 tane halı sahayı 15 ayrı mahalleye yaparak çocuklarımızın rahatlıkla oynayabileceği alanlar inşa ediyoruz.

Menekşe evlerimizin taşınacağı toprak mahsulleri ofisinin yeri vardı ofis milli Emlak’a geçtikten sonra bizler orada yıkım işlerini devraldık oradaki yıkmış olduğumuz enkazı da değerlendirmek istedik orada bir depo vardı uzun vadede kullanılacak bir yer belediyemizin depolama anlamında büyük eksikliğimiz vardı özellikle kapalı bir mekan olsun istedik ve et süt entegre tesisimizin karşısında 5600 metre karelik bir alan vardı orada bin 300 metre karelik kapalı alan ve diğer tarafların tamamı açık olması üzere orada 5600 metre kare alanı değerlendirdik burada çıkan enkazla orada belediyemizin cebinden hiçbir para çıkmadan orada bir depo sahibi olacağız.

İş merkezlerimiz hasta yakını konut evimiz mahallelerimizde ki park ve bahçe projelerimiz bu ay içerisinde teknik ekiplerimiz çalışıyor muhtemelen 10-15 gün içerisinde de yaşar uğur parkımızda çok ışıklandırılmış Yozgat şartlarına uygun yeni tip peyzaj alanı oluşturmak adına bir yenileme çalışması yaptık plan projesini bitirdik inşallah önümüzdeki süre içerisinde ihalesini yapacağız.

Milli irada imam hatip lisesinin yanı başında 8 bin metre karelik bir alanımız vardı o alanda da 106 kişilik 0-6 yaş grubu kreşimiz ve çocuklarımızın rahatlıkla oynayabileceği alanlar ailelerimizin rahatlıkla gelip orada oturabileceği alan inşa edeceğiz.

En önemli projelerimizden bir tanesi ve en büyük sorunlarımızdan bir tanesi altyapı değişimi tahmini 180 trilyon bedelli bir iş 206 kilometre su hattının değişimi ve 30 kilometre kanalizasyon hattının tamamının değişimi projesi 18 aylık bir proje daha öncesinde bu boruları dübdül boru olarak değiştirmiştik fiziki müdahale olmadan en az 100 yıl dayanabilecek boru tipi ve de 100 bar basınca dayanabilen bir boru şimdiki borularımız 12 bar basınca dayanıklı ama sistemde 14 bar su var şuanda her an patlamaya hazır bomba gibi özellikle mevsim geçişlerinde her zaman bu boruların patlama ihtimali olan borular geçen hafta iki tane borumuz patlamıştı 7-8 saat su veremedik inşallah bu sıkıntıdan da kurtulacağız. Kendi sağlımız hem eşimizin sağlığı hem çocuklarımızın sağlığı hem de gelecekte ki torunlarımızın sağlığı açısından bu boruların değişiminin ihtiyaç olduğuna inanıyoruz ve bu projemize de start verdik” diye konuştu.

(Alpaslan Demir)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.