Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye meclisinde taşınmaz gerginliği

Yozgat Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı, belediyeye ait menkul ve gayrimenkullerin satışı ile kiraya verilmesine ilişkin gündem maddesi nedeniyle gergin anlara sahne oldu

Yozgat Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı, belediyeye ait menkul

Tartışmaların büyümesi üzerine Belediye Başkanı Kazım Arslan toplantıyı tatil etti.

TAŞINMAZ SATIŞI YETKİSİ GERGİNLİK YARATTI

Toplantının ilk gündem maddesinde, belediyeye ait taşınmazların satılması ve kiraya verilmesi için Belediye Encümeni ile Belediye Başkanı’na yetki verilmesi yer aldı.

AK Parti ve MHP grupları, taşınmaz satışı ve kiralamaya ilişkin kararların encümene devredilmesine karşı çıkarak, bu konuların meclis tarafından tek tek görüşülmesi gerektiğini savundu.

Başkan Arslan ise grupların yeterli değerlendirme yapmadığını belirterek eleştirilere sert tepki gösterdi.

BAŞKAN ARSLAN: “TOPLANTIYI OCAK AYINA ERTELİYORUM”

Tartışmaların uzaması üzerine Belediye Başkanı Kazım Arslan, toplantıyı tatil etme kararı aldı. Arslan, kapanış öncesi şu ifadeleri kullandı:“Benim şu andaki niyetim; gruplar değerlendirme yapmadıysa, ‘Bu yetkiyi vermiyoruz’ diyorsanız, olumsuz oy kullanırız deniliyorsa, Aralık ayı meclis toplantısı yapılmıştır. Toplantıyı kapatacağım ve Ocak ayında görüşeceğiz. Bu benim yetkimde olan bir şey; gündemi çekip meclisi kapatmaktır.”

Bu açıklamanın ardından Arslan, Aralık ayı meclis toplantısını sona erdirdi.

SALON ÇIKIŞINDA SÖZLÜ ATIŞMA

Toplantı sonrasında meclis salonu çıkışında tansiyon yeniden yükseldi. AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin Durusoy ile Başkan Kazım Arslan arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.

Tartışma sırasında Başkan Arslan’ın Durusoy’a yönelik, “Siz Kazım Arslan’ı çalıştırmayayım diyorsunuz. Bunu Yozgat’a anlatacağım. Sokakta gezemeyeceksiniz. Çelik çomak mı oynuyoruz burada? Bilmediğiniz şeyi konuşmayın. Devlet çocuk oyuncağı değil.”dedi.

Yaşanan gerginlik, araya girenlerin müdahalesiyle kısa sürede son buldu.

GÖZLER OCAK AYI TOPLANTISINDA

Tartışmalı gündem maddesi, Ocak ayında yeniden meclis gündemine gelecek. Kamuoyunda merak edilen konu, taşınmaz satışı ve kiralama yetkisinin nasıl ele alınacağı olacak./Haber Merkezi

Reklamı Geç