""

Belediye’den Çamlığa kahvaltı ve cafe evi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 07:17

Belediye’den Çamlığa kahvaltı ve cafe evi

Yozgat Belediyesi Türkiye’nin ilk Milli Parkı Çamlık’ta ikinci sosyal tesisini açtı. Belediye açtığı kahvaltı evi ve cafe ile yöresel lezzetleri vatandaşlarla buluşturacak.

Belediye’den Çamlığa  kahvaltı ve cafe evi
Son Güncelleme :

20 Ekim 2017 - 7:00

Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Çamlık Milli Parkında ikinci sosyal tesislerini açtıklarını söyledi. Arslan, et lokantalarına alternatif bir mekan olan kahvaltı evi ve cafe’yi hizmete açtıklarını belirtti. Yeni açılan sosyal tesislerin insanlara daha ekonomik bir hizmet sunacağını kaydeden Dr. Kazım Arslan, “Burada tamamen kadın çalışanlarımızın yaptığı ev yapımı ürünler sunulacak. Dışarıdan hiçbir ürün satmayacağız. Yozgat insanına ve Yozgat’a dışarıdan gelenlere çok güzel bir mekan oluştu” dedi. Çamlığın Yozgat için çok önemli bir mekan olduğunu vurgulayan Kazım Arslan, “Çamlık’sız bir Yozgat’ı düşünmek mümkün değil. Uzun süredir Çamlık tesis yönünden fakir bir yerdi. İnsanların burada oturup vakit geçirebileceği mekanlar yoktu.
Bugün bu cafe ve kahvaltı evi ile bu mekan eksikliğini de tamamlamış olacağız. İnsanlarımız hem Yozgat’a özgü yiyecekleri burada tatmış olacaklar, hem de çok ekonomik bir şekilde bu hizmetten istifade etmiş olacaklar” diye konuştu.
Arslan, kahvaltı evi ve cafe’nin etrafında çevre düzenlemesi çalışmalarının ise sürdüğünü sözlerine ekledi.
YENİ BİR CAFE DAHA YAPILACAK
Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Cevdet Dündar Göletinin bulunduğu bölgede bir cafe’nin daha yapılacağını aktaran Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, “Fatih Tabiat Parkında yapılacak olan cafe’nin işletmesini de biz alacağız. O tamamlandığında Çamlık Milli Parkı’nda üç tane sosyal tesisimiz olmuş olacak. Çamlık’ta ki bütün tesisleri biz işleteceğiz. Orman Genel Müdürlüğü’nün talebi de o. Geçmişte yaşanan olumsuz tecrübeler den dolayı Belediye de olmasını istiyorlar. Bizde kar amacı gütmediğimiz için vatandaşın ekonomik bir şekilde gelebileceği mekanlar olacak burası” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.