""

Belediyeler Bu Durumda Oldukça Daha Çok İnsan Yanarak Can Verir « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:52

Belediyeler Bu Durumda Oldukça Daha Çok İnsan Yanarak Can Verir

Belediyeler Bu Durumda Oldukça Daha Çok İnsan Yanarak Can Verir
Son Güncelleme :

08 Kasım 2016 - 7:00

Umutlu Beldesinde piknik tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında evde bulunan birisi 4, birisi 8, birisi de 10 yaşında 3 kız kardeş yanarak can verdi. Vatandaşların yangına müdahale etmesi yetersiz kaldı. Kimileri kovalarla kimileri de bidonlarla yangını söndürmek istedi ama ne çare yangın her geçen saniye daha da büyüdü, bütün çabalar, gayretler çocukları yangından alıp çıkartmaya yetmedi.

Burada söylenecek elbette çok söz vardır. Fakat çocukların cenaze namazına katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in konuşmasından kısa bir alıntı paylaşacağım…

Sayın Görmez, törene katılanlara, “Bugün sizlerden helallik de istemeyeceğim. Çünkü ne onların sizin üzerinizde, ne sizin onların üzerinde bir hakkı yok. Belki onların, biz onlara güzel bir dünya hazırlamadığımız için, çocuklarımıza güzel bir dünya hazırlamadığımız için, inşa edemediğimiz için bütün çocukların üzerimizde hakkı var” dedi.
Konuşmasının devamında çocukların anne ve babalarına Allah’tan sabır dileyen Görmez, “Allah, anne ve babasının yüreklerine güç ve kuvvet versin, kalplerine huzur ve sekinet ihsan eylesin. Annelerine, babalarına cennette hazırlık yapmayı onlara nasip eylesin. Çocukları için okunan cenaze duasında da ifade edildiği gibi, ‘Cennette Hz. İbrahim’in etrafında buluşmayı nasip eylesin. Çocuklarımız Elif, Hatice ve Amine, onları Haticelerle, Aminelerle haşrolmayı nasip eylesin. Yeryüzünde hiçbir çocuğun ölmemesi için, hiçbir çocuğun dünyada zorluk çekmemesi için onlara güzel bir dünya kurmayı bizlere nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Bu konuşma arasında dikkat çeken çok önemli iki cümle var. Birisi “biz onlara güzel bir dünya hazırlamadığımız için, çocuklarımıza güzel bir dünya hazırlamadığımız için, inşa edemediğimiz için bütün çocukların üzerimizde hakkı var” Bir diğer cümle ise, “Yeryüzünde hiçbir çocuğun ölmemesi için, hiçbir çocuğun dünyada zorluk çekmemesi için onlara güzel bir dünya kurmayı bizlere nasip eylesin.”

Bu konuda söylenecek söz bitmez. Umutlu Belediyesi Akdağmadeni ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta olduğu söylenmektedir. 3 masum yavrunun hayatını kaybettiği bu yangında çok önemli bir eksiklik ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre Umutlu Belediyesinde İFTAİYE aracı yokmuş.

Yozgat Valiliği bu konuda harekete geçerek, gerekli çalışmanın biran evvel başlatılmasını sağlar. Bugünden geçerli olmak üzere bütün Belde belediyelerinin bir şekilde noksanlarını tamamlaması şart koşulmadıkça bu sorun çözülmez.

Çünkü Umutlu Belediyesi gibi diğer Belediyelerinde aynı durumda olduğu muhakkaktır. Bu konuda eldeki imkanlar zorlanmak kaydıyla İTFAİYE aracı olmayan Belediyelerin söz konusu eksikleri tamamlanmalıdır.

Umutlu beldesindeki cami lojmanında çıkan yangında yaşamını yitiren 10 yaşındaki Elif Naz,8 yaşındaki Amine ve 4 yaşındaki Hatice’nin kısa süren hayat hikayesi yetkililer için bir ders olur.

Ya da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in dediği gibi, Yeryüzünde hiçbir çocuğun ölmemesi için, hiçbir çocuğun dünyada zorluk çekmemesi için onlara güzel bir dünya kurulmasına vesile olan yetkililer iş başına gelir.

 

  • İmkânlar ölçüsünde yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaşamaya devam ettiklerini anlatan yetkili!
  • Sağlık alanın her geçen gün daha kaliteli hizmet vermeyi yaptıkları çalışma ile gösteren Özel Sağlık Kuruluşu!
  • Beldelerin ev İlçe Belediyelerinin noksanlarını tamamlamak için Bakanlık bazın harekete geçen Vekil!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.