""

Besiciler kış hazırlığına başladı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 01:25

Besiciler kış hazırlığına başladı

Yozgat’ta buğday hasadının sona ermesiyle birlikte besiciler, hayvanları için kış hazırlıklarına başladı.

Besiciler kış hazırlığına başladı
Son Güncelleme :

17 Ağustos 2017 - 7:00

Tarım ve hayvancılıkta önemli bir yere sahip olan Yozgat’ta besiciler, kış hazırlıklarına başladı. Hayvan yetiştiricileri, yaz sıcağında büyük bir zahmetle biçtikleri otları, kuruma işleminin ardından bağ şekline getirerek hayvanlarının kışlık yiyeceklerini hazırlamaya başladılar.
Buğday hasadının ardından ot biçme işleminin yaklaşık 2 hafta sürdüğünü söyleyen Şerafettin Türkoğlu,”Yozgat’ta geçim kaynağımız tarım ve hayvancılık. Kış mevsiminde hayvanlarımızın aç kalmaması için şimdiden ot topluyoruz. Hayvanlarımız için kışa hazırlık yapıyoruz. Köylüler yaz aylarında topladıkları otları bir araya getirerek samanlıklarında ve ahırlarında stokluyorlar. Yaptığımız bu iş kış şartlarını rahat geçirmemizi sağlıyor” dedi. Hayvanı olmayan köylülerin ise buğday hasadından sonra balya haline getirdikleri samanı sattıklarını da dile getiren Türkoğlu, samanın kilosunun 25 kuruşa satıldığını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.