""

Biçerdöver kontrolü yapılıyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 19:53

Biçerdöver kontrolü yapılıyor

Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Demiroğlu, hububat hasadında dane kaybının önlenmesi amacıyla Tarım Danışmanlarının Uzunlu Kasabasında biçerdöver kontrolü yapıldığını söyledi.

Biçerdöver kontrolü yapılıyor
Son Güncelleme :

31 Temmuz 2017 - 7:00

Demiroğlu, hasat sezonunun devam ettiğini belirterek, biçerdöver operatörleri ve çiftçileri dane kaybı konusunda bir kez daha uyardı.Yozgat’ın, tarım ve hayvancılık açısından Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Demioğlu, “Biz hiçbir zaman çiftçimizin emeğinin boşa gitmesini istemeyiz. Bu sebeple dane kaybı hem ülkemiz hem de çiftçimiz açısından çok önemli bir konudur. Biçerdöver operatörleri ekinleri biçerken dane kaybına çok dikkat edecekler. Kontrollerini iyi yapacaklar. Biz müdürlük olarak bu konuda ekipler görevlendirdik. Ekiplerimiz tarlaları yerinde kontrol ederek dane kaybı konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Dane kaybının yüzde 3’den fazla olmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
BİÇERDÖVER OPERATÖRÜ UYARILMALI
Demiroğlu, “Yüksekten biçme konusunda çiftçilerimizin biçerdöver operatörünü uyarması gerekir. Biçerdöverle ekin hasadı 15 ile 17 santim yüksekliğinde olmalıdır. Daha yüksek biçildiğinde operatörler uyarılmalıdır. Biçim konusunda kurallara uyulmaması halinde çiftçilerimizin en yakın Tarım İlçe Müdürlükleri’ne bildirmeleri durumunda anında gerekli müdahalede bulunulacaktır. Dane kaybı noktasında köy muhtarlarına bilgilendirme yaptık. Muhtarlarımızdan, zor şartlarda üretim yapan çiftçilerimizin emeğinin boşa gitmemesi için gerekli kontrolleri yapmalarını istedik. Ayrıca çiftçilerimizde hasat sırasında kontrollerini yaparak, yaşanacak dane kayıplarını önlemelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.