""

BİK Bölge Müdürü Engin’den gazetemize ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

24 Eylül 2024 - 20:14

BİK Bölge Müdürü Engin’den gazetemize ziyaret

Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Bölge Müdürü Nedim Engin, Yozgat’ta gazetecilik faaliyetlerinin zorluğuna dikkat çekerek, basının her zaman yanında olduklarını ifade etti.

BİK Bölge Müdürü Engin’den gazetemize ziyaret
Son Güncelleme :

24 Eylül 2024 - 17:40

Engin, beraberinde müdürlük çalışanı İnan Çıtak ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, yerel basının önemine vurgu yaptı.
Gazetemiz ortağı Ferhat Özer ile bir süre sohbet eden Engin, yerel basının karşılaştığı zorlukları ve gazetecilik mesleğinin kırsal bölgelerdeki önemini değerlendirdi. Engin, “Yozgat gibi kırsal bölgelerde gazetecilik yapmak, büyük şehir merkezlerine göre daha meşakkatli ve zorlu bir süreç. Ancak bu zorluklar, yerel basının dayanışması ve özverisiyle aşılabiliyor. Biz de BİK olarak her zaman yerel basının yanındayız” dedi.
Basın İlan Kurumu’nun, basın yayın kuruluşlarına sağladığı desteklerin ve yaptığı düzenlemelerin, özellikle yerel gazeteciliğin sürdürülebilirliği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Engin, “Yerel basın, toplumun sesi, halkın haber alma hakkının teminatıdır. Bu nedenle gazetecilerin, her türlü zorluğa göğüs germesi ve gerçekleri halka ulaştırması çok kıymetli. Biz de bu süreçte üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yerel gazetelerin, bölgede yaşanan gelişmeleri aktarmak ve kamuoyunu bilgilendirmek konusunda büyük bir sorumluluk taşıdığını dile getiren Engin, “Yerel basının, sosyal ve ekonomik hayatta etkin bir rolü var. Bu nedenle basın mensuplarının yaşadığı zorlukları biliyor, onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Gazetecilerin daha iyi şartlarda çalışabilmesi için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
/Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.