""

BİLİNMEYEN DEĞERLERİMİZ « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:06

BİLİNMEYEN DEĞERLERİMİZ

BİLİNMEYEN  DEĞERLERİMİZ
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2017 - 7:35

Tekrar olacak ama bugünkü sohbete geçmeden önce dün kaleme aldığım yazıdan kısaca bahbetme istiyorum.
Dolayısıyla dünkü yazımın giriş bölümü aynen şöyleydi:
“Evet…
Adı her ne olursa olsun…
İster ‘Spor’
İster başka bir şey…
Yapmak için bilmek gerekir…
Ama bu şehirde yaşayanlar, bu kentin değerleri olan tabiat, doğa ve kültürel varlıklarını bilmiyorsa…Bu şehrin tanıtımını nasıl yapacak ki?” demiştim.
Ve merkezdeki tarihi değerlerimizin isimlerinden kısaca bahsederken, merkez dışındada tarihi değerlerimiz olduğuna dikkat çekmeye çalışmıştım.
Bu bağlamda aynı gün gazetemizin birinci sayfasındaki manşet haber tarihi değerlerimizin sadece merkez ile sınırlı kalmadığını, yapmış olduğum tespitleri doğruladı.
Arkadaşlarımız yaptıkları araştırma neticesinde Merkeze bağlı Topaç Köyü sınırları içindeki “Tırazın Kayalıkları (Vadi)”
Haberde de anlatıldığı gibi keşfedilmeyi bekleyen tabiat, doğa ve kültürel değerlerimizden sadece birisidir.
Daha öncede söylediğim gibi…
Yozgat’ta her ilçede ayrı ayrı hazineler var…
Buradan tek tek yazmaya kalksam, alan yetmez…
Bölge halkı tarafından bilinen ancak bizler tarafından yeni öğrenilen “Tırazın Kayalıkları” Yozgat’ın önemli değerlerindenh olan Kazankaya bölgesinde bulunan “Kanyon Vadisi” gibi bir özelliğe sahiptir.
Bu habere bağlı olarak anlatmak istediğim bir başka önemli nokta ise Kazankaya Kanyonunda olduğu gibi Topaç Köyü sınırları içindeki “Tırazın Kayalıkları” yöresini de tanıtıma sunmak gerekiyor.
Bu yörede başka tarihi değerlerin olduğu köylüler tarafından anlatılmaktadır.
Yöre halkı bölge için gerekli çalışmaların ilgili kurumlar tarafından başlatılması halinde bölgenin önemli bir yer haline geleceğini anlatıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.